Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jablečno-dýňové pyré

Letní jablka rostou v řadě městských vnitrobloků. U domácí přesnídávky víte, co jste do ní dali – a můžete tu uplatnit i letňáky a padanky. Dá se podávat také jako dezert, třeba horká, se lžící vanilkové zmrzliny.

Vydání: 2017/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na cca 6 skleniček o objemu 250 ml
Doba přípravy: Do 30 minut
PT30M
Vaření 0:30
Zavařenina

Ingredience

    • 1,5–2 kg jablek, zbavených jádřince, oloupaných a nakrájených na kousky
    • 500 g muškátové dýně, oloupané, zbavené semen a na kostičky
    • šťáva ze 2 citronů
    • cca 4 lžíce třtinového cukru (podle chuti)
    • koření podle chuti (například mletá skořice, strouhaný muškátový oříšek, mletý hřebíček, vanilka, badyán, kardamom...)

Příprava jídla

1 Jablka dejte do hrnce spolu dýňovou dužinou, citronovou šťávou a 375 ml vody. Zprudka přiveďte k varu. Ztlumte a vařte 25–30 minut, až se jablka i dýně začnou rozpadat.

2 Rozmačkejte šťouchadlem na brambory tak, aby v kaši zůstaly pevnější kousky, ale důkladně promíchejte. Ochutnejte a přidejte cukr a popřípadě i koření podle libosti. Nechte vychladnout a přendejte do uzavíratelných nádob. V chladničce vydrží 5 dní, v mrazáku až půl roku. Můžete však také sterilovat.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Casserole s klobásou a rajčaty

Succotash s grilovanou polentou

Grilované masové válečky s bylinkami

Lečo pirohy

Polévka à la čorba

Domácí bylinkový sirup

Koláč s broskvemi a mirabelkami

Vanilková zmrzlina na ruční pohon

Přidat komentář