Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jablečný koláč s tvarohem
ZDROJ: Brigitte Sporrer/ Einfach Backen
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 84
Více než hodinu Snadné Na 1 koláč o průměru 26 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4843 kcal
Bílkoviny 183 g
Sacharidy 560 g
Tuky 192 g
Vláknina 56 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Taky nostalgicky vzpomínáte na jablečný koláč od babičky? Tenhle jablečný s tvarohem nás vždy přenese zpátky do dětství. Křehké těsto, jemná tvarohová náplň a šťavnatá sladká jablka z něj činí dokonalý moučník k víkendové kávě. 

Suroviny

NA TĚSTO
+ trocha navíc na vysypání formy a pomoučení válu
sůl 1 špetka
máslo 120 g
studené + navíc na vymazání formy
voda 2 PL
NA NÁPLŇ
vanilkový
vejce 2 ks
velikosti M
meruňkový džem 2 PL
na posypání

Postup

1

Na těsto smíchejte v míse mouku, cukr a sůl. Přidejte studené máslo nakrájené na kousky a vodu. Rychle prohněťte rukama, aby vzniklo těsto. Zabalte do potravinářské fólie a nechte 30 minut chladit v lednici.

2

Na náplň oloupejte jablka, zbavte jádřinců a nakrájejte na měsíčky široké asi 1 cm. Smíchejte s citronovou šťávou a dejte stranou.

3

Předehřejte troubu na 180 °C. Rošt umístěte do spodní třetiny trouby. Dno dortové formy o průměru 26 cm vymažte máslem.

4

Máslo rozpusťte. Tvaroh, vanilkový pudinkový prášek, vejce a cukr smíchejte dohladka. Přidejte rozpuštěné máslo a promíchejte.

5

Vychlazené těsto rozválejte na lehce pomoučněné pracovní ploše na kruh o velikosti cca 30 cm. Vyložte jím pečlivě formu (dno i boky). Těsto by na bocích mělo vytvořit rovnoměrný 4 cm vysoký okraj. Příborovým nožem ho seřízněte do roviny. Dno v pravidelných rozestupech propíchejte vidličkou.

6

Na těsto rozetřete tvarohovou směs a uhlaďte. Plátky jablek položte těsně vedle sebe na tvarohovou směs a mírně přitlačte.

7

Pečte v předehřáté troubě cca 55 minut.

8

Nechte lehce vychladnout. Poté jablka potřete nahřátým meruňkovým džemem. Těsně před podáváním poprašte moučkovým cukrem.

NĚCO NAVÍC
Pokud zdvojnásobíte množství ingrediencí, můžete upéct koláč v hlubším plechu nebo pekáčku. Doba pečení se zkrátí na cca 40 minut.

Zdroj: Brigitte Sporrer/ Einfach Backen

 

Související články

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč