Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jahodový chia džem

Zdravější a expresní varianta jahodového džemu. Do půl hodiny si jej můžete mazat na tousty!

Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 sklenici o objemu 500 ml
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Vaření 0:10
Zavařenina

Ingredience

    • 500g jahod
    • 2–3 lžíce medu
    • 1 lžíce citronové šťávy
    • 3 lžíce chia semínek

Příprava jídla

Jahody omyjte, okrájejte a vhoďte do rendlíku. Přidejte med a citronovou šťávu a zahřejte na střední stupeň. Jahody díky teplu začnou měknout a pouštět šťávu. Míchejte, aby se nepřipálily. Pomocí šťouchadla na brambory je rozmělněte na kaši. Za stálého míchání přiveďte k mírnému varu. Přisypte chia semínka. Nepřestávejte míchat a vařte asi 1 minutu. Poté rendlík stáhněte z plotny. Výsledný džem můžete promixovat ponorným mixérem. Přelijte směs do čisté a vyvařené sklenice, uzavřete a nechte vychladnout. Skladujte v lednici
a spotřebujte do 14 dnů.

NĚCO NAVÍC
Před vychladnutím má džem tekutější konzistenci, proto se hodí na lívance či francouzské tousty, po vychladnutí zpevní, takže s ním bez obav můžete namazat palačinky či tousty. Expresní ‚raw‘ džem můžete připravit smícháním 250g rozmixovaných jahod, 1 lžíce medu či rýžového sirupu, 1 lžičky citronové šťávy a 2–3 lžic chia semínek. Myslete ovšem na to, že takovýto džem je určený k přímé spotřebě či pouze k velmi krátkodobému skladování v lednici.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bruschetty s jahodami a sýrem

Salát s kroketami z kozího sýra a jahodovo-makovou zálivkou

Jahodová crostata s tymiánem

Jahodový míša do skleničky

Jahodový džem s vanilkou a limetou

Jednoduchý kokosový koláč s jahodami a drobenkou

Přidat komentář