Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bůček na koriandru se zeleninou

Bůčku si považují kuchaři u nás i v Asii. Mrkev a cibule podpoří sladkou chuť, která v kontrastu s vínem a koriandrem připomíná asijské speciality.

Vydání: 2016/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
+ marinování
PT2H
Pečení 2:00
Maso

Ingredience

    • 1,25kg bůčku, vykostěného
    • 2 lžíce mletých semínek koriandru
    • 2 lžíce třtinového cukru
    • 100ml olivového oleje + 2 lžíce
    • 6 mrkví, oloupaných a nakrájených na kostky
    • 6 jarních cibulek, pokrájených nahrubo
    • 3 pórky, nakrájené na plátky nebo špalíky
    • 1 litr bílého vína 

Příprava jídla

1 Na marinádu den předem smíchejte koriandr s třtinovým cukrem a pak rozmíchejte s olejem. Vmasírujte do masa. Těsně zabalte do potravinářské fólie a nechte v chladničce 24 hodin marinovat.

2 Další den předehřejte troubu na 160°C. V pekáčku rozehřejte 2 lžíce oleje a opečte na něm zprudka bůček ze všech stran dohněda. Přidejte zeleninu a nechte ji také opéct. Zalijte vínem a pečte ve vyhřáté troubě 2 hodiny. Každých 30 minut maso otáčejte a přelévejte vypečenou šťávou. Podle potřeby podlijte vodou.

3 Na posledních 15 minut pečení zvyšte teplotu na 200°C, aby byla kůrčička zlatavá.

4 Maso přendejte na prkénko, zeleninu na servírovací talíř. Šťávu zprudka vařte a zredukujte a pak proceďte na maso při podávání. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Krůtí prso pečené v podmáslí s rybízovou omáčkou

Vepřová roláda se slaninou a jablky

Pomalu pečené hovězí na balzamiku

Jehněčí plec s cizrnou

Přidat komentář