Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jehněčí tažín s batáty a datlemi
Jehněčí tažín s batáty a datlemi
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jehněčí tažín s batáty a datlemi

5/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4390 kcal
Bílkoviny 206 g
Sacharidy 374 g
Tuky 228 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kořeněná vůně dálek vám naprosto učaruje.

Suroviny

olivový olej 3 PL
nahrubo
nebo kýta, na kostky
římský kmín 2 ČL
mletý
mletá
sůl
pepř
čerstvě mletý
tamarindová pasta 2 PL
med 2 PL
datle 2 hrsti
vypeckované
na kostky
Na bylinkový kuskus
kuskus 300 g
vývar zeleninový 300 ml
horký
semínka vyloupaná
bylinky 2 hrsti
nasekané – mix lístků máty, koriandru a petrželky
pomerančová šťáva 100 ml
vinný ocet bílý 2,5 PL
olivový olej panenský 2,5 PL

Postup

1

Ve velkém hrnci rozpalte olivový olej tak, aby pokryl dno nádoby. Přidejte cibuli a chvíli ji opékejte, než začne měknout. Pak přidejte maso a opékejte, dokud se nezatáhne a nezhnědne. Postupujte případně po částech, maso se musí opékat, ne dusit.

2

Přidejte všechno koření a sůl a zamíchejte, aby se maso v koření obalilo. Pak přimíchejte tamarindovou pastu a med, přilijte vroucí vodu tak, aby maso bylo jen těsně ponořené, a přikryjte poklicí. Ztlumte plamen a nechte bublat 2 hodiny. Čas od času zamíchejte.

3

Pak odkryjte a přihoďte datle. Zamíchejte, pokud je to třeba, dodejte trochu vroucí vody, zakryjte a nechte dusit dalších 30 minut. Po půlhodině znovu odklopte, přidejte batáty a nechte na mírném ohni dusit posledních 15–20 minut.

4

Kuskus rozprostřete do nižší mísy, osolte a zalijte vroucím zeleninovým vývarem. Přikryjte potravinářskou fólií a nechte 5 minut stát – kuskus nabude a vsákne všechnu tekutinu. Pak odkryjte fólii, načechrejte vidličkou a vmíchejte granátová semínka a bylinky.

5

Na zálivku smíchejte pomerančovou šťávu, bílý ocet, olivový olej a vmíchejte do kuskusu. Pokud je to třeba, dochuťte solí a pepřem. Podávejte s tažínem s batáty a datlemi.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/3

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč