Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Kančí kýta s brusinkovou omáčkou

Autor: Veronica Sanders
Hodnocení:
5 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    • 4 plátky kančí maso (řízky z kýty)
    • 150g slanina
    • 150g brusinky sterilované
    • 7dcl víno červené
    • 1ks větší cibule
    • 1 kostka masoxu
    • olej
    • 1 lžíce hořčice plnotučná
    • Divoké koření (2-3 bobkové listy, několik kuliček nového koření, jalovce a pepře)
    • cukr
    • sůl
    • mletý pepř

Příprava jídla

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme z jedné strany směsí smíchanou z hořčice a 1 lžíce sterilovaných brusinek. Každý plátek stočíme do válečku, který převážeme nití nebo spíchneme párátkem.

Slaninu nakrájíme nadrobno a rozškvaříme v kastrolu na troše oleje. Přidáme oloupanou a jemně nakrájenou cibuli a za stálého míchání ji opečeme dorůžova. Pak přidáme divoké koření, zalijeme vínem, vložíme kostku masoxu a přivedeme k varu. Vložíme připravené maso a necháme dusit pod pokličkou.

Když je maso měkké, vyjmeme ho a udržujeme v teple. Do kastrolu přidáme zbylé sterilované brusinky, omáčku dochutíme cukrem, solí a pepřem a vaříme do zhoustnutí. Na závěr z omáčky vyjmeme koření a omáčku rozmixujeme.

Maso nakrájíme na plátky, upravíme na talíře, přelijeme omáčkoua podáváme s houskovým knedlíkem nebo těstovinami.

* lze ozdobit čerstvými brusinkami 

Přidat komentář