Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Klášterní rohlíčky

Upečené rohlíčky nechte dobře vychladnout, jinak se budou při namáčení do polevy lámat. 

Autor:
Hodnocení:
9 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 2 plechy
Doba přípravy: Do 20 minut
+ chlazení a odpočinutí
PT10M
Pečení 0:10
Cukroví

Ingredience

    • 210 g hladké mouky
    • 140 g mletých vlašských ořechů
    • 160 g másla
    • 25 g tmavé čokolády, nastrouhané
    • 50 g moučkového cukru
    • 2 žloutky

    NA DOKONČENÍ

    • 100 g tmavé čokolády
    • 30g másla
    • 100g jemně nasekaných ořechů na obalení 

Příprava jídla

1 Z mouky, ořechů, másla, čokolády, cukru a žloutků vypracujte těsto, zabalte je do potravinářské fólie a dejte alespoň na 2 hodiny chladit.

2 Troubu předehřejte na 180°C. Potom z těsta tvarujte malé rohlíčky, skládejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 8–10 minut dorůžova. Rohlíčky nechte odpočinout do druhého dne.

3 Nad vodní lázní zahřejte a dobře promíchejte čokoládu s máslem, rohlíčky v ní namáčejte a poté posypte ořechy.

NĚCO NAVÍC

Rohlíčky můžete sypat místo ořechů také strouhaným kokosem. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vanilkové rohlíčky

Nepečená kokosová očka

Perníčky s marcipánem

Arašídovo-karamelové hvězdičky

Skořicovo-mandlové hvězdičky

6x klasické i originální cukroví

Přidat komentář