Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Nepečená kokosová očka

Tenhle supersnadný recept kuchaře Michala Nikodéma, majitele školy vaření Ola Kala, máme v repertoáru už dlouho. Nepečeným cukrovím totiž doplňujeme zásoby cukroví i v průběhu svátků. 

Vydání: 2015/12
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na cca 40 kousků
Doba přípravy: Do 30 minut
+ chlazení
P
Cukroví

Ingredience

    • 4 uvařené žloutky
    • 240g moučkového cukru
    • 80g strouhaného kokosu + další na obalování
    • 100g másla, změklého
    • 1 lžíce rumu tuzemáku
    • cca 40 sušených brusinek 

Příprava jídla

1 Žloutky propasírujte přes jemné sítko do misky. Přidejte cukr, kokos, máslo a rum a vypracujte hladkou hmotu. Zabalte ji do potravinářské fólie a dejte alespoň na hodinu do lednice vychladit.

2 Z připravené kokosové hmoty potom tvořte v dlaních kuličky o průměru asi 3cm a obalujte je ve strouhaném kokosu. Do každé kuličky vtlačte brusinku, lehce ji tím zploštíte a cukroví tak ozdobíte. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vanilkové rohlíčky

Klášterní rohlíčky

Perníčky s marcipánem

Arašídovo-karamelové hvězdičky

Skořicovo-mandlové hvězdičky

Cukroví na poslední chvíli

6x klasické i originální cukroví

34 úžasných vánočních sladkostí

Komentáře

Obrazek uzivatele
Prosím vás, asi jsem d......, ale jak uvařím ty žloutky? Jako celé vejce či žloutky samostatně?
Obrazek uzivatele
Dobrý den, Elizabeth,
uvařte jednoduše celá vejce a uvařené bílky pak můžete sníst třeba na chlebu s máslem nebo je přidejte do nějaké pomazánky či salátu ;-)!

Přidat komentář