Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kotlety & fazolky s omáčkou à la bagna càuda

Omáčka je obměnou bagna càuda, teplé omáčky původem z italského Piemontu. Na první pohled to není velká krasavice, ale její chuti jsme v redakci podlehli skoro jednomyslně a nejradši bychom ji teď jedli ke všemu.

Vydání: 2018/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
PT30M
Opékání 0:30
Maso

Ingredience

    • cca 300 g plochých fazolových lusků, zbavených konců a nakrájených na asi 10 cm kousky
    • trocha panenského olivového oleje
    • 2 kotlety s kostí

    NA OMÁČKU

    • 75g másla + 2 stroužky česneku, drcené 
    • 2–3 sardelové řezy, nasekané
    • 1/2 citronu, najemno nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva
    • 2 lžíce panenského olivového oleje
    • špetka mleté uzené papriky
    • 2 lžíce smetany ke šlehání
    • vločková sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 Na omáčku rozehřejte v pánvičce máslo na mírném ohni a jemně v něm smažte česnek a sardelové řezy asi 8 minut. Odstavte, přidejte citronovou kůru a šťávu, olivový olej, papriku a smetanu. Nechte zchladnout na pokojovou teplotu, osolte a opepřete.

2 Mezitím na silném ohni rozehřejte grilovací pánev nebo obyčejnou pánev, fazolky omastěte olivovým olejem, osolte a opepřete. Pak je opékejte z každé strany, aby na nich naskákaly puchýře a měly proužky od grilovací pánve. Nesmějí ale přestat být křupavé.

3 Kotlety omastěte olejem, osolte, opepřete a opečte na (grilovací) pánvi.

4 Fazolky a kotlety podávejte doplněné omáčkou v misce. Můžete je osolit vločkovou solí.

NĚCO NAVÍC
Omaštěné a ochucené fazolky spolu s kotletami můžete opéct i na grilu nebo je dát na plech a upéct v troubě při 220°C. Mělo by to trvat asi 30 minut, obojí jednou obraťte, před vytažením z trouby zkontrolujte, zda je maso dopečené u kosti. Pár minut před koncem pečení můžete potřít maso trochou omáčky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zeleninová polévka s fazolkami

Lososovo-fazolkové placičky se salátem

Salát s fazolkami a zrním

Sendvič s grilovaným kuřetem a fazolkami

Zapékané fazolky s mozzarellou

Přidat komentář