Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zeleninová polévka s fazolkami

Zelené fazolky jsou báječné i do polévky!

Vydání: 2018/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4–6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT30M
Vaření 0:30
Polévka

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1–2 mrkve, nakrájené na kolečka
    • 1 malá cibule, nakrájená nadrobno
    • 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
    • 3 brambory, podle potřeby oloupané, nakrájené na kostky
    • 400 g konzerva krájených rajčat
    • hrst třešňových rajčátek, rozpůlených
    • 1,25 litru drůbežího či zeleninového vývaru
    • 1/2 lžičky mletého pepře + sůl
    • 1/4 lžičky sušené bazalky či oregana
    • cca 400g zelených fazolek, zbavených konců a nakrájených na kousky
    • hladkolistá petrželka a kopr k podávání tousty k podávání (nemusí být)

Příprava jídla

1 Ve velkém rendlíku na středním ohni opékejte na oleji mrkev a cibuli 3 minuty. Pak vsypte česnek, minutu míchejte. Přidejte brambory, obojí rajčata a zalijte vývarem. Přiveďte k varu, opepřete, osolte a ochuťte bazalkou či oreganem.

2 Zmírněte oheň a vařte asi 20 minut. Pak vsypte fazolky a vařte ještě tak dlouho, aby byly podle vašich představ (2–15 minut). Podávejte posypané bylinkami a podle chuti i s tousty.

NĚCO NAVÍC
Mimo sezonu a podle potřeby můžete použít i mražené či nakládané fazolky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Lososovo-fazolkové placičky se salátem

Salát s fazolkami a zrním

Sendvič s grilovaným kuřetem a fazolkami

Zapékané fazolky s mozzarellou

Kotlety & fazolky s omáčkou à la bagna càuda

Přidat komentář