Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Křupavé sýrové jalapeños

Pečené sýrové jalapeños místo obvyklejších smažených jsou jednodušší na přípravu a jsou i lépe stravitelné. Chutnají ale přímo skvěle – ostrá paprička v kontrastu s jemnou náplní, která uhasí plameny v ústech… Než sáhnete po další!

 

Vydání: 2014/6
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 20 kousků
Doba přípravy: Do 10 minut
PT40M
Pečení 0:40
Chuťovka Mexická

Ingredience

    • 10 větších zelených chilli papriček jalapeño
    • 125 g čerstvého smetanového sýra s česnekovo-bylinkovou příchutí (např. lučina nebo boursin)
    • 50 g strouhaného čedaru
    • 2 lžíce mléka
    • 2 lžičky citronové šťávy
    • 1 lžička dijonské hořčice
    • 1 lžíce olivového oleje
    • světlá strouhanka – na každou papričku asi 2 lžičky (pro lepší výsledek můžete použít japonskou panko z kvalitního pečiva)

     

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 190 °C. Papričky podélně rozpulte a vyřízněte žebra se semínky, stopky ponechte. (Je lepší si na to vzít gumové rukavice, aby vás nepálila kůže.)

2 Utřete smetanový sýr, čedar, mléko, citronovou šťávu a hořčici a směsí naplňte poloviny papriček.

3 Olivovým olejem navlhčete strouhanku a rozdělte ji na papričky. (Nyní můžete zakryté v chladu uchovat až 24 hodin.) Papričky rozložte na plech vyložený pečicím papírem a dejte péct do rozehřáté trouby na 40 minut doměkka a dozlatova.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sýrové toustíky

Hot dog s pivní cibulkou

Asijský bůček v housce

Zmrzlina s popcornem

BBQ nachos

Pórkový koláč

Fandíme aneb 30 receptů k povzbuzování!

Přidat komentář