Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuřátka z bílé čokolády

Jsou veselá a sladká! Tahle kuřátka si zamilujete vy i vaše děti. Hanka Rawlings, autorka kuchařky Sladký design, vám ukáže, že udělat z klasických cupcaků zábavné velikonoční sladkosti je hračka.

Vydání: 2014/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 24 kousků
Doba přípravy: Do 30 minut
+Chladnutí
PT25M
Pečení 0:25
Česká

Ingredience

    • 250 g másla + 250 g bílé čokolády v čočkách
    • 450 g polohrubé mouky + 1/2 lžičky kypřicího prášku
    • 330 g krupicového cukru + špetka soli
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • 2 vejce, lehce prošlehaná

    NA GANACHE

    • 100 ml smetany na vaření, 12 %
    • 200 g tmavé čokolády v čočkách

    NA ZDOBENÍ

    • bílý fondán (cca 220 g)
    • gelové potravinářské barvivo – žluté, oranžové a černé (k dostání v potřebách pro cukráře)
    • moučkový cukr na podsypávání fondánu
    • trochu vody v malé mističce + štěteček

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 180 °C/160 °C a formičky na muffiny vyložte papírovými košíčky. V rendlíku s 220 ml vody na mírném plameni a za stálého míchání rozpusťte máslo. Sundejte z plamene, přidejte čokoládu a vymíchejte dohladka. Nechte zchladnout.

2 Do velké misky prosejte mouku a prášek do pečiva, přimíchejte cukr a sůl a udělejte důlek. Vlijte zchladlou čokoládovou směs a důkladně promíchejte vařečkou. Přidejte vanilkový extrakt a postupně vmíchejte jedno vejce po druhém. Těsto nalijte do košíčků (plňte je 1 cm pod okraj). Pečte asi 25 minut. Nechte vychladnout.

3 Na ganache: čokoládu v misce zalijte vroucí smetanou. Nechte chvíli stát, aby se čokoláda rozpustila, a vymíchejte dohladka. Misku přetáhněte fólií a nechte odležet na zdobení (při pokojové teplotě).

JAK ZDOBIT

1 Odvažte 100 g fondánu, pomocí párátka do něj přidejte špetku žlutého barviva a zapracujte ho (jako byste hnětli těsto). Stejně obarvěte malý kousek fondánu na oranžovo a černo.

2 Na upečené cupcaky naneste trochu rozležené čokoládové ganache a povrch uhlaďte nožem. Nechte ztuhnout.

3 Na čistou podložku nasypte trochu cukru a žlutý (100 g) a bílý fondán (100 g) na ní rozválejte na cca 1–2mm placky. Kruhovým vykrajovátkem a nožem vykrájejte žlutá kolečka a bílé skořápky. Kolečka nalepte do středu cupcaků na zaschlou ganache a bílé skořápky přilepte na žlutý fondán štětečkem namočeným v troše vody.

4 Z různě obarveného fondánu pak vykrájejte oči, zobáčky, peříčka a nožičky a přilepte je na kuřátka trochou vody.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Velikonoční sušenky

Velikonoční mrkvové dortíky

Sladké Velikonoce!

Přidat komentář