Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře s podzimním ovocem a ořechovou nádivkou
Kuře s podzimním ovocem a ořechovou nádivkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuře s podzimním ovocem a ořechovou nádivkou

5/5 Počet hodnocení: 4
Do dvou hodin Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3242 kcal
Bílkoviny 136 g
Sacharidy 279 g
Tuky 167 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Díky hruškám, hroznovému vínu i švestkám má pokrm nasládlou chuť, což vyvažuje zemitější chuť jater. Díky kroupám je i v nádivce do čeho kousnout, ale pokud nemáte tyto obiloviny v lásce, můžete použít vařenou rýži nebo ještě jemnější kostičky bílého pečiva. Tohle pečené kuře budete k nedělnímu obědu během podzimních měsíců pect zas a znova. 

Suroviny

Na nádivku
opražené nasucho
slanina 100 g
nakrájená nadrobna
naškrábaná nebo umletá
ječné kroupy 80 g
uvařené doměkka
tymián 1 PL
odrhnuté lístky + pár snítek navíc
česnek 3 stroužky
prolisované
sušené švestky 70 g
nakrájené nadrobno
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na kuře
kuře 1 ks
větší
vývar kuřecí 250 ml
nebo voda
máslo 100 g
+ trochu navíc na hrušky
oloupaná a přepůlená
česnek 1 palice
rozříznutá
pevná
červené, bezsemenné, rozdělené na malé trsy o pár kuličkách (může být i méně vyzrálé)

Postup

1

Předehřejte troubu na 190°C. Ořechy nasekejte nahrubo a přidejte k ostatním přísadám na nádivku. Osolte, opepřete a dobře promíchejte. Osolte a opepřete také kuře. Nádivkou nacpěte kuře zevnitř a otvor zajistěte párátky nebo sešijte. Kuřeti svažte nohy kuchyňským provázkem.

2

Maso položte do pekáče prsíčky nahoru, kolem nalijte vodu nebo vývar. Kuře poklaďte kousky másla a obložte rozkrojenými šalotkami a rozříznutými palicemi česneku. I na šalotky a česnek položte pár tenkých plátků másla a přidejte několik snítek tymiánu. Vložte do trouby a odkryté pečte dozlatova cca 1,5 hodiny. Během pečení několikrát přelijte výpekem.

3

Třicet minut před koncem pečení rozehřejte na pánvi trošku másla. Hrušky rozkrojte a opečte řeznou stranou dolů. Pak přidejte do pekáče ke kuřeti spolu s trsy hroznového vína. Hrušky by měly pečením změknout a hrozny trochu zkrabatět. 

4

Před podáváním nechte 10 minut odpočívat. Zdobte snítkami čerstvého tymiánu, naporcujte a jezte třeba s bagetou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/10

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč