Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuře v bezinkovém sirupu

„Tenhle recept vznikl úplnou náhodou díky tomu, že jsem doma měla spoustu bezinkového sirupu. A experiment dopadl nad očekávání výborně,“ pochvaluje si autorka receptu a naše pikniková stálice, Anička Grosmanová.

Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
+ marinování
PT50M
Pečení 0:50
Kuře

Ingredience

    • 60 ml bezinkového sirupu
    • 50 ml dobrého bílého vína
    • 50 ml rostlinného oleje
    • 1/2 citronu, nakrájeného na kolečka
    • 70 g zázvoru, nakrájeného nahrubo
    • 3 snítky rozmarýnu, nasekané nahrubo + 1 snítka na pečení
    • 500 g kuřecích stehen
    • sůl
    • pečené brambory a nakládané brusinky k podávání

Příprava jídla

1 V misce promíchejte bezinkový sirup, bílé víno, olej, plátky citronu, zázvor a rozmarýn. Do směsi dejte kuře a nechte marinovat, nejlépe přes noc.

2 Troubu předehřejte na 180°C. Maso přendejte do pekáčku, osolte a podlijte většinou marinády. Přidejte i plátky citronu a snítku rozmarýnu a vložte do trouby. Pečte asi 50 minut dozlatova.

3 Kuře podávejte s pečenými bramborami, výpekem a nakládanými brusinkami.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Linguine s mušlemi

Mrkvový chlebíček

Čokoládové dortíky s limetkovým krémem a malinami

Přidat komentář