Kuřecí chow mein ve světě patří k nejoblíbenějším pokrmům čínského rychlého občerstvení. Jídlo z jedné pávne ale hravě zvládnete připravit i doma. Smažené nudle s kuřetem, zeleninou a aromatickou omáčkou můžete servírovat během půl hodiny.
Suroviny
Postup
Nudle uvařte podle návodu na obalu. Slijte je, nechte okapat a promíchejte s 1 lžící sezamového oleje.
V míse promíchejte červené i čínské zelí a vodní kaštany.
Zbývající sezamový olej rozehřejte v hlubší pánvi či ve woku s rostlinným olejem, pak na nich opékejte maso 3–4 minuty za častého obracení. Přidejte česnek a ještě krátce opékejte. Přilijte ústřicovou i sójovou omáčku a rýžové víno a 3–4 minuty povařte. Opepřete.
Do misek naaranžujte nudle, směs s červeným zelím a maso. K tomu rozdělte nakrájenou mrkev i jarní cibulku a výhonky. Posypte sezamem, ozdobte chilli papričkou.