Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřecí parmigiana s rukolou a rajčatovým salátem
Kuřecí parmigiana s rukolou a rajčatovým salátem
ZDROJ: Image Professionals
sdílet:

Kuřecí parmigiana s rukolou a rajčatovým salátem

5/5 Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2477 kcal
Bílkoviny 133 g
Sacharidy 68 g
Tuky 168 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud jste ještě kuřecí parmigianu ještě neochutnali, neváhejte už ani chviličku. Šťavnaté kuře s parmazánovou krustou a rajčatovou omáčkou vám rozehraje na chuťových buňkách hotovou symfonii. Tohle je naše salátová verze – rajčatovou omáčku jsme nahradili svěžím rajčatovým salátem. Lahůdka!

Suroviny

Na parmigianu
lilek 2 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 6 PL
každé cca 130 g
+ podle chuti další k podávání
bazalka
čerstvá na ozdobení
na ozdobení
Na rajčatový salát
oválná rajčata
na kostičky
petrželka 3 snítky
hladkolistá, nakrájená nadrobno
olivový olej panenský 4 PL

Postup

1

Lilky omyjte, osušte je a odřízněte z nich konce. Pak je nakrájejte na tenká kolečka, osolte a nechte cca 20 minut odležet a ,vypotit‘, tedy pustit vodu. Pak je osušte papírovou či látkovou utěrkou a potřete cca 4 lžícemi olivového oleje.

2

Troubu předehřejte na 200°C. Maso osušte papírovými utěrkami, osolte a opepřete. Pak po dávkách opékejte v pánvi na zbývajícím oleji na středním ohni z obou stran nejprve lilky a pak maso. Poté do zapékací mísy navrstvěte nejdřív lilky a po nich i maso, posypte parmazánem. Zapékejte v troubě 25 minut.

3

Mezitím na rajčatový salát nakrájejte rajčata na čtvrtky, zbavte semínek (můžete je odložit na jindy do chladničky či mrazáku a použít třeba na omáčku v bezezbytkovém stylu) a nakrájejte na kostičky. Promíchejte je s červenou cibulí, petrželkou a olivovým olejem.

4

Parmigianu naservírujte na talíře, ozdobte trochou rajčatového salátu, bazalkou a rukolou. Zbývající rajčatový salát podávejte zvlášť. Podle chuti můžete dokončit hoblinami parmazánu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/9

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč