Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Lilkový burger s pestem

Tohohle krasavce v italských barvách si oblíbíte bleskovou rychlostí! 

Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Opékání 0:10
Sendvič

Ingredience

    • 4 lžíce olivového oleje
    • 1 lilek, nakrájený na 1cm plátky
    • quinoové vločky na obalení (nemusí být)
    • 2 stroužky česneku, drcené
    • mořská sůl a čerstvě drcený pepř
    • 4 dýňové nebo celozrnné bulky
    • 130g bazalkového pesta
    • 250g třešňových rajčátek, nakrájených na plátky
    • 125g mozzarelly, natrhané
    • 1 malá cuketa, nakrájená podélně na nudličky
    • 1/2 hrnku bazalkových lístků 

Příprava jídla

1 Ve velké pánvi rozehřejte olej a opékejte na něm plátky lilku dočervena, nejdřív asi 4 minuty z jedné a pak i z druhé strany. (Můžete je před smažením lehce obalit v quinoových vločkách, jako jsme to udělali my, ale není to nutné.) Pak nechte okapat na papírových utěrkách. Ještě teplé osolte, opepřete a promíchejte s česnekem.

2 Housky prokrojte a obě půlky opečte, spodní půlku potřete vždy pestem. Na ni dejte jednu vrstvu lilku, pak navršte rajčata a zopakujte, abyste měli 2 vrstvy. Navrch dejte mozzarellu, nudličky cukety, lístky bazalky a zbylá rajčata. Osolte, opepřete. Přiklopte horní půlkou a podávejte. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zeleninové a bramborové špízy na rozmarýnu

Krevetové špízy na citronové trávě

Vepřové a kuřecí špízy s dipem z jogurtu a fety

Šípkový ledový čaj s malinami a pomerančem

Ledový chai

Ledový čaj s citronovou trávou, limetou a mátou

Supersalát ze zásob

Křupavý salát se zelenou zálivkou

Rajčatový salát s ricottou a citrusovou gremolatou

Quinoový burger se žampiony

Zelený vegeburger

22 podob lilku

Přidat komentář