Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Masala chai

Někdy se mu říká jen zkráceně chai, což je anglický přepis hindského termínu pro čaj. Jeden malý šálek této kořeněné lahody vám ihned prohřeje i tělo zkřehlé na kost!

Vydání: 2014/1
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-5 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
+ louhování
PT10M
Vaření 0:10
Nápoj Indická

Ingredience

    • 1/2 svitku skořice
    • 4 tobolky kardamomu, rozlomené
    • 4 hřebíčky
    • 1/2 hvězdičky badyánu
    • 2 silné plátky čerstvého zázvoru
    • 2 zarovnané lžičky sypaného černého čaje
    • 500 ml plnotučného mléka
    • 4 lžíce medu nebo podle chuti

Příprava jídla

V rendlíku přiveďte na středním plameni k varu 500ml vody s kořením a zázvorem. Vypněte a nechte 15 minut stát. Poté přiveďte znovu k varu a vsypte čaj. Zase vypněte a nechte 3–5 minut louhovat podle toho, jak silný čaj máte rádi. Přeceďte a vmíchejte mléko a med podle chuti. Krátce zahřejte a podávejte.

NĚCO NAVÍC Ke koření můžete přidat 1 vanilkový lusk, který vám zbyl po vyškrábnutí semínek třeba při přípravě cukroví či dezertu.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zázvorový čaj

Voňavý vinný punč

Kokosová horká čokoláda s marshmallows

Máslový grog

Horké brandy s marmeládou

Horké nápoje

reklama

Přidat komentář