Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Máslový grog

Americká rumová specialita zahřívala nejen první kolonisty. Vzpomeňte si na ně, až bude za okny řádit metelice.

Vydání: 2014/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: pro 10 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Nápoj Americká

Ingredience

    • 115 g másla, změklého
    • 170 g třtinového cukru
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • 1/2 zarovnané lžičky mleté skořice
    • 1/4 zarovnané lžičky mletého hřebíčku
    • špetka strouhaného muškátového oříšku
    • 1/4 zarovnané lžičky mletého nového koření
    • zhruba 600 ml kvalitního tmavého rumu
    • šlehačka k podávání

Příprava jídla

1 V misce utřete máslo, cukr, vanilkový extrakt a koření. (Lze připravit až 3 týdny předem a dobře zabalené uchovat v chladničce nebo v mrazáku. Před přípravou nechte povolit při pokojové teplotě.)

2 V rychlovarné konvici dejte vařit vodu – budete potřebovat 125 ml na 1 drink. Nahřejte žáruvzdorné skleničky pod horkou tekoucí vodou, aby nepraskly. Do každé vlijte 125 ml vroucí vody a 60 ml rumu. Přidejte 1 lžíci kořeněného másla a míchejte, až se rozpustí. Ozdobte malým kopečkem šlehačky.
 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Masala chai

Zázvorový čaj

Voňavý vinný punč

Kokosová horká čokoláda s marshmallows

Horké brandy s marmeládou

Horké nápoje

reklama

Přidat komentář