Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Masová pánvička s cizrnou

Masová pánvička s cizrnou

3.5/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Snadné 2-3

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2441 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 420 g
Tuky 25 g
Vláknina 56 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Připravte si skvělý jednoduchý, rychlý a sytý pokrm v rekordním čase. Potřebovat vedle masa budete ještě konzervu cizrny a rajčat.

Suroviny

slunečnicový olej ½ PL
nebo vepřové
kari koření 1 ČL
zelená, bez semínek, na kolečka
zázvor (čerstvý)
malý kousek
rýže vařená 250 g
dlouhozrnná
nebo konzervovaná
koriandr čerstvý 1 svazek

Postup

1

Olej zahřejte v kastrolu a prudčeji na něm osmahněte plátky masa, aby začaly hnědnout. Vsypte kari a papriku, opékejte, až zkřehne, tak čtyři minuty.

2

Vmíchejte papričku a zázvor, přisypte rýži a cizrnu. Zalijte třemi lžícemi vody, promíchejte a prohřejte. Přimíchejte koriandr. Podávat můžete i s bílým jogurtem s nasekanou okurkou a mátou.

Komentáře

14.09.2007 08:29
Recept se nachází v č.3/07, str.14

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...