Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Meruňkovo-zeleninový salát

Rádi vás přesvědčíme, že meruňky nejsou dobré jen do sladkého pečení. V našem salátu si notují s rajčaty a jejich sladkost krásně doplňuje ostřejší chuť sýra.

Vydání: 2017/7
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT5M
Opékání 0:05
Salát

Ingredience

    • 3 velké nebo více menších meruněk, vypeckované a rozpůlené
    • neutrální rostlinný olej na opékání (nemusí být)
    • 2 velké hrsti rukoly
    • 200–250 g menších zralých (červených) rajčat, nakrájených na klínky či plátky
    • hrstka mátových lístků a/nebo tymiánových lístků
    • panenský olivový olej na pokropení
    • vločková mořská sůl 
    • čerstvě mletý pepř
    • 100 g sýra feta či balkánského sýra, rozdrobeného
    • hrst nasekaných vyloupaných pistácií, piniových semínek, nasekaných neloupaných mandlí nebo lískových oříšků, na posypání

Příprava jídla

1 Meruňky mírně opečte na grilu, grilovací pánvi či na troše oleje na nepřilnavé pánvi (jsou-li hodně zralé, opékat je nemusíte).

2 Na talíře naaranžujte nejprve rukolu a na ni rajčata a meruňky. Posypte mátovými a/nebo tymiánovými lístky. Pokropte olivovým olejem, lehce osolte a podle chuti opepřete, posypte fetou nebo balkánským sýrem a oříšky podle vlastního výběru. Navrch můžete ještě trochu pokropit olivovým olejem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pizza s česnekovými výhonky, bramborami, ořechy a sýrem

Grilovaný mléčný česnek

Netrhaný borůvkový trhanec

Přidat komentář