Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Grilovaný mléčný česnek

Když je česnek ještě mladý, dá se jíst (skoro) celý, podobně jako jarní cibulky, které jsou vlastně také jen nedorostlé cibule. Opékat ho můžete třeba i venku na grilu. Chuťový zážitek zaručen!

 

Vydání: 2017/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Zelenina

Ingredience

    • 4 mléčné česneky, zbavené kořínků a vrchních tmavých tuhých listů
    • olivový olej
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 Mléčný česnek podélně rozpulte. Potřete olivovým olejem, osolte a opepřete. Položte na plech nebo do pekáčku a opečte pod mírně zahřátým grilem v troubě, až změkne a začne hnědnout. Podávejte v celku nebo nasekaný jako přílohu k opečenému masu, klobásám, grilované zelenině a podobně.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pizza s česnekovými výhonky, bramborami, ořechy a sýrem

Meruňkovo-zeleninový salát

Netrhaný borůvkový trhanec

Přidat komentář