Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Obrácené koláčky s mrkví a koriandrem

Na první pohled se vám mrkvové koláčky à la tarte Tatin mohou zdát dost neobvyklé, po prvním ochutnání ale zjistíte, že jsou neskutečně dobré. Překonejte předsudky a pusťte se do nich!

Vydání: 2014/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 3 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT20M
Koláč Indická

Ingredience

    • 300 g mrkve, oloupané a nakrájené na tenké šikmé plátky
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 cibule, nakrájená na tenká kolečka  
    • hladká mouka
    • 1 balení listového těsta
    • 15 g moučkového cukru
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1/2 lžíce celého římského kmínu
    • 3 celé snítky koriandru na ozdobu + lístky ze 2 dalších, nakrájené na tenké proužky

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 210 °C. Nakrájenou mrkev povařte 20 minut v páře. Cibuli opečte na oleji doměkka.

2 Pracovní plochu poprašte moukou a těsto rozválejte na tenký plát (nebo jen rozviňte) a vykrojte z něj 3 kola o průměru o něco větším než formička na tartaletky (malé koláče).

3 Tři formičky na tartaletky vymažte olejem, rozdělte do nich moučkový cukr, mrkev a cibuli. Osolte, opepřete a posypte římským kmínem a nakrájeným koriandrem. Zakryjte kolečky z těsta a okraje vtiskněte dovnitř. Každé kolo z těsta propíchejte na několika místech vidličkou.

4 Formičky vložte do trouby a pečte 20 minut. Pak koláčky vyjměte a vyklopte: na formičku položte talířek spodkem nahoru a pak obojí zároveň obraťte. Ozdobte snítkou koriandru a ihned podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuřecí řízky s bazalkou

Kuřecí placičky s bazalkou

Hovězí maso po asijsku s mátou a koriandrem

Křupavé prstíky s kozím sýrem a mátou

Mátová granita

Kořeněné bílé fazole s klobásou a koriandrem

Přidat komentář