Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečené brambory

Brambory pečené v popelu nebo v troubě k podzimu prostě patří. Doplňte je – stejně jako my – vším, co máte rádi.

Vydání: 2014/10
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-8 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT1H
Pečení 1:00
Chuťovka Česká

Ingredience

    • 8 brambor na pečení (středních až větších pěkného tvaru, moučnaté, varný typ C)
    • 100 g plátků anglické či sušené slaniny
    • 1 palice česneku, stroužky oloupané a podélně rozříznuté
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 200 g lučiny
    • svazek jarní cibulky, nakrájený najemno
    • svazek ředkviček, nakrájený na nudličky
    • hrst petrželky, nasekané
    • sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 Mřížku dejte na střed a troubu zahřejte na 200 °C. Na dno trouby položte plech nebo alobal. Vydrhnuté brambory lehce potřete olejem. Každou bramboru několikrát propíchněte vidličkou a položte na mřížku. Pečte asi hodinu doměkka – středem by měla hladce projet špejle. (Můžete je péct i zabalené do alobalu v popelu.)

2 Pečené brambory na talíři zakryjte alobalem a nechte 10 minut stát. Pak každou bramboru křížem nařízněte a pomocí utěrky zmáčkněte, aby se otevřela.

3 Na 1 lžíci olivového oleje opečte plátky slaniny dokřupava. Pak je vyjměte a odložte na papírové utěrky. Do uvolněné pánve přilijte další lžíci olivového oleje a na nízkém plameni opečte česnek dožluta, nesmí zhnědnout, zhořkl by.

4 Lučinu promíchejte s jarní cibulkou, ředkvičkami a petrželkou, osolte a opepřete. Plňte s ní brambory a ozdobte připravenou slaninou a česnekem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Krémová houbová polévka

Pečené uzené koleno s povidlovým glazé

Salát s pečenou řepou

Karamelový svařák

Jelení ragú s ostružinami

Podzimní koláč podle Lindy

Pečená jablka v medu s tvarohovým krémem

Had na klacku

Menu na cestu z města

Přidat komentář