Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečené křepelky se slaninou, hráškem a mátou

Pečené křepelky se slaninou, hráškem a mátou

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5234 kcal
Bílkoviny 260 g
Sacharidy 53 g
Tuky 406 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Křepelka je jemná jako to nejkřehčí kuřátko a voní divočinou. Navíc nemusíte řešit, komu dát stehýnko a komu prsa - každý dostane celou křepelku.

Suroviny

olivový olej 30 ml
cca po 250g, omytá, osušená
sůl
pepř
čerstvě mletý
nakrájená nahrubo
česnek 4 stroužek
nakrájený na tenké plátky
z toho 3 nakrájené na větší kousky
tymián 2 ČL
čerstvé lístky, trocha navíc k podávání
suché
vývar kuřecí 250 ml
hrášek 150 g
mrazený
máta 1 hrst
velká hrst mátových lístků
K podávání
máta
bageta
bílá, rustikální

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. Křepelky osolte a opepřete. Ve větším pekáčku rozpalte na středním plameni většinu oleje a opékejte na něm křepelky dozlatova ze všech stran asi 5-6 minut. Křepelky vyjměte a dejte stranou.

2

Do výpeku po křepelkách přidejte ještě trochu oleje a máslo a nechte je rozpustit. Přidejte cibuli, česnek, nakrájené plátky anglické slaniny a tymián a opékejte dozlatova asi 8-10 minut. Pak přilijte víno a vývar a přiveďte k varu. Osolte a opepřete. Do vzniklé šťávy vložte zpět křepelky prsíčky nahoru a pečte v předehřáté troubě 18-20 minut. Nakonec přidejte hrášek a pečte další 3-4 minuty.

3

Mezitím na pánvi opečte zbylé plátky slaniny dokřupava. Křepelky podávejte s bagetkou, křupavou slaninou, posypané lístky čerstvé máty a tymiánu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/4

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč