Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečené křepelky se slaninou, hráškem a mátou

Křepelka je jemná jako to nejkřehčí kuřátko a voní divočinou. Navíc nemusíte řešit, komu dát stehýnko a komu prsa - každý dostane celou křepelku.
Vydání: 2017/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT40M
Pečení 0:40
Maso

Ingredience

    • 30ml olivového oleje
    • 6 křepelek (cca po 250g), omytých a osušených
    • sůl a čerstvě mletý černý pepř
    • 20g másla
    • 1 cibule, nakrájená nahrubo
    • 4 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
    • 6 plátků anglické slaniny, z toho 3 nakrájené na větší kousky
    • 2 lžičky čerstvých tymiánových lístků + k podávání
    • 250ml suchého bílého vína
    • 250ml drůbežího vývaru
    • 150g mraženého hrášku
    • velká hrst čerstvých mátových lístků 

    K PODÁVÁNÍ

    • lístky máty
    • bílá rustikální bageta

     

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180°C. Křepelky osolte a opepřete. Ve větším pekáčku rozpalte na středním plameni většinu oleje a opékejte na něm křepelky dozlatova ze všech stran asi 5–6 minut. Křepelky vyjměte a dejte stranou.

2 Do výpeku po křepelkách přidejte ještě trochu oleje a máslo a nechte je rozpustit. Přidejte cibuli, česnek, nakrájené plátky anglické slaniny a tymián a opékejte dozlatova asi 8–10 minut. Pak přilijte víno a vývar a přiveďte k varu. Osolte a opepřete. Do vzniklé šťávy vložte zpět křepelky prsíčky nahoru a pečte v předehřáté troubě 18–20 minut. Nakonec přidejte hrášek a pečte další 3–4 minuty.

Mezitím na pánvi opečte zbylé plátky slaniny dokřupava. Křepelky podávejte s bagetkou, křupavou slaninou, posypané lístky čerstvé máty a tymiánu.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pomalu pečené jehněčí kolínko se špenátem

Kuře na mléce & opékané knedlíčky

Telecí hřebínek s bylinkovou krustou

Krůtí roláda se šalvějí, špenátem a sušenými rajčaty

Přidat komentář