Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečené kuře v láku s mrkví a hráškem
Pečené kuře v láku s mrkví a hráškem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečené kuře v láku s mrkví a hráškem

5/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2788 kcal
Bílkoviny 155 g
Sacharidy 89 g
Tuky 197 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchá úprava, která vám připomene grilované kuře z dob vašeho dětství. Bude pěkně šťavnaté, přestože se peče s minimem tuku. Barvu pokrmu dodá mrkev a hrášek. Přílohu můžete zvolit podle své chuti, my však doporučujeme brambory.

Suroviny

sůl 120 g
cca 1,8 kg
Na zeleninu
mrkev 700 g
i s natí
vinný ocet bílý 2 PL
tymián 4 snítky
hrášek 200 g
vyloupaný mladý hrášek
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Připravte si 6% solný roztok: ve 2 litrech vody rozmíchejte sůl. Kuře i s křídly nechte v solném roztoku zcela ponořené 4–5 hodin. Pak ho vyndejte a dejte do pekáče. Podlijte troškou vody, přelijte rozpuštěným máslem a pečte v troubě rozehřáté na 120°C pomalu 3–4 hodiny. Každou hodinu obracejte a průběžně přelévejte šťávou. Pak zvyšte teplotu v troubě na 180–200°C a zprudka opečte z obou stran, aby mělo křupavou kůži. Kuře vyjměte z trouby a nechte 10 minut odpočinout.

2

Troubu rozehřejte na 180°C. Z mrkví odřízněte nať, ale asi centimetrový kousek ponechte. Otrhejte nejhezčí části zelené natě, abyste získali hrst, operte ji pod studenou vodou a osušte. Mrkve očistěte, přepulte a promíchejte s 50g rozpuštěného másla, vinným octem a snítkami tymiánu. Osolte, opepřete a dejte na plech vyložený pečicím papírem. Vložte do trouby plech s mrkví a pečte, aby mrkve zůstaly lehce křupavé. Na pánvi nechte rozpustit zbytek másla a na něm nechte prohřát mladý hrášek. Upečenou mrkev dejte do větší misky, přidejte hrášek a posypte snítkami mrkvové natě.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/6

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč