Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečený hejk s pyré z dýně, mrkve a mandlí a naložené ředkvičky
Pečený hejk s pyré z dýně, mrkve a mandlí a naložené ředkvičky
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Pečený hejk s pyré z dýně, mrkve a mandlí a naložené ředkvičky

5/5 Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1070 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 88 g
Tuky 65 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Inspirace z gruzínské kuchyně, která miluje domácí pasty z lískových či vlašských ořechů, které běžným masovým nebo zeleninovým jídlům dodají nový rozměr. My jsme sáhli po mandlích, které skvěle ladí s dýní, mrkví i rybou.

Suroviny

olivový olej
jemné chuti
mrkev 2 ks
vydrhnuté a nastrouhané nahrubo
sůl
pepř
čerstvě mletý
česnek 5 stroužků
neoloupaných
dýně 400 g
máslová dýně, na kostky o hraně 1,5 cm
opražené nasucho
bělomasá ryba 4 filety
filety z hejka s kůží (celkem 750 g)
mandle plátky 1 hrst
opražené nasucho
Na nakládané ředkvičky
med 1 ČL
tekutý
sůl 1 špetka
z 1/2 citronu
ředkvičky 75 g
nakrájené na plátky

Postup

1

Rozehřejte troubu na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C). Vyložte plech alobalem a potřete olejem. Rozprostřete na plech v jedné vrstvě mrkev, osolte a opepřete. Česnek ve slupce zmáčkněte plochou stranou nože a přidejte k mrkvi. Na mrkev a česnek položte dýni, pokapejte olejem, osolte a opepřete. Vložte do trouby a pečte 30–40 minut, až zelenina změkne a začne hnědnout na okrajích. Vyndejte plech a nechte směs zchladnout, troubu nevypínejte.

2

Mandle umelte najemno (např. v mlýnku na koření). Vymáčkněte pečený česnek ze slupky a vložte jej do sekáčku spolu s umletými mandlemi, mrkví a dýní. Rozmixujte na hladké pyré, pokud je příliš husté, zřeďte jej trochou vody.

3

Na ředkvičky rozpusťte med a sůl v citronové šťávě a směs ochutnejte: měla by být tak akorát sladká, kyselá i slaná. Podle chuti dolaďte, vmíchejte ředkvičky a ve směsi je obalte.

4

Na nepřilnavé žáruvzdorné pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje. Kůži ryby osolte a filet vložte kůží dolů do horkého oleje. Po pěti vteřinách potřeste pánví, aby se ryba nepřichytila. Opékejte 5 minut, pak na 5 minut vložte do trouby, aby se filety dopekly.

5

Rozdělte pyré na talíře, navrch posaďte rybu opečenou kůží nahoru. Přidejte ředkvičky a mandlové lupínky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/10

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč