Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pizza s hříbky a bazalkou

Než vyndáte pizzu z trouby, můžete hosty uvítat studenými předkrmy – olivami, sušenými rajčaty, salámem... A až pak pizzu vytáhnete, dobře ji hlídejte, aby nezmizela dřív, než stačíte svolat všechny hosty ke stolu.

Vydání: 2014/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Pečení 0:15
Chuťovka Italská

Ingredience

    • 350 g čerstvých hříbků (případně mražených)
    • 2 lžíce panenského olivového oleje + na zakápnutí
    • 2 stroužky česneku, na tenké plátky
    • mořská sůl a drcený barevný pepř
    • 1 balení rozváleného těsta na pizzu
    • 4 lžíce mascarpone
    • 250 g mozzarelly, natrhané
    • 1 lžíce sušených hub, rozdrcených na prach
    • hrst bazalky či jiných bylinek

     

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 220 °C a rozpalte v ní pečicí plech. Hříbky nakrájejte na plátky. Ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a hříbky na něm opečte, ke konci přidejte česnek. Směs osolte a opepřete a nechte zchladnout.

2 Plát těsta podélně rozpulte a upravte na pečicí papír dvě obdélníkové pizzy s okrajem. Těsto potřete mascarpone, obložte opečenými houbami a poklaďte mozzarellou. Posypte houbovým prachem, pepřem a bylinkami (část bazalky si nechte na závěr). Papír s pizzou přetáhněte na rozpálený plech, zakápněte olejem a pečte asi 15 minut dozlatova a dokřupava. Nechte chvíli odpočinout, pak ozdobte zbylou bazalkou, nakrájejte a podávejte.

Základní těsto na pizzu

Upečte si pizzu podle našich receptů doma – zjistíte, že příprava je překvapivě rychlá a jednoduchá. Výsledek pak...
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Polenta s ricottou

Špagety s plody moře a koprem

Citronový koláč

Hovězí carpaccio s nakládanými citrony a kapary

Hodujte po italsku

20x houby na všechny způsoby

30x báječné houbové recepty

Přidat komentář