Hledáte-li recept na lehký oběd či večeři, jste na správné adrese. Kuřecí prsa naplněná sýrovou nádivkou se smetanovou omáčkou by byla skvělá i jen tak, přidejte ovšem čerstvý chřest a svěží zelený hrášek a vznikne dokonalý jarní pokrm, který budete v sezoně chřestu vařit zas a znova.
Suroviny
Postup
Smíchejte v misce nastrouhanou mozzarellu, ricottu, sušenou šunku a nasekanou petrželku. Kuřecí prsa osolte, opepřete, ostrým nožem podélně (naplocho) nařízněte, aby vznikly kapsy. Naplňte je směsí ze sýra, bylinek a sušené šunky a uzavřete párátky, aby sýr nevytekl.
Ve velké pánvi rozehřejte 3 lžíce másla a opečte prsa z obou stran, polévejte přitom trochou másla ze dna pánve. Jakmile je maso z obou stran zlatavé, ztlumte plamen na minimum, podlijte prsa troškou vody, jen abyste pokryli dno pánve (nebo vývaru, máte-li), a přiklopte poklicí – jde o to, aby se maso v páře dodělalo.
Pak odklopte poklici, vlijte smetanu, přidejte česnek a vařte, aby smetana zhoustla a trochu se zredukovala. Přidejte chřest a vařte, dokud nezkřehne – pokud jsou výhonky silné, můžete na chvíli přiklopit. Potom vsypte hrášek a nechte prohřát a posypte parmazánem.
Podávejte s čerstvě uvařenými zámeckými bramborami, smíchanými s poslední lžící másla a nasekanými bylinkami.