Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Plněná kuřecí prsa ve smetanové omáčce s chřestem a hráškem
Plněná kuřecí prsa ve smetanové omáčce s chřestem a hráškem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Plněná kuřecí prsa ve smetanové omáčce s chřestem a hráškem

4.4/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné Pro 2–3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4220 kcal
Bílkoviny 264 g
Sacharidy 44 g
Tuky 330 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hledáte-li recept na lehký oběd či večeři, jste na správné adrese. Kuřecí prsa naplněná sýrovou nádivkou se smetanovou omáčkou by byla skvělá i jen tak, přidejte ovšem čerstvý chřest a svěží zelený hrášek a vznikne dokonalý jarní pokrm, který budete v sezoně chřestu vařit zas a znova.

Suroviny

strouhaná
nebo čerstvý smetanový sýr
nakrájená nadrobno
petrželka 1 ČL
hladkolistá, nasekaná
větší
sůl
pepř barevný
čerstvě mletý
česnek 3 stroužky
podrcené
tuhé konce odlámané
mražený hrášek 70 g
nebo čerstvý
zámecké, k podáváné
bylinky 1 PL
např. kopr, pažitka, petrželka, řeřicha – nasekané podle potřeby

Postup

1

Smíchejte v misce nastrouhanou mozzarellu, ricottu, sušenou šunku a nasekanou petrželku. Kuřecí prsa osolte, opepřete, ostrým nožem podélně (naplocho) nařízněte, aby vznikly kapsy. Naplňte je směsí ze sýra, bylinek a sušené šunky a uzavřete párátky, aby sýr nevytekl.

2

Ve velké pánvi rozehřejte 3 lžíce másla a opečte prsa z obou stran, polévejte přitom trochou másla ze dna pánve. Jakmile je maso z obou stran zlatavé, ztlumte plamen na minimum, podlijte prsa troškou vody, jen abyste pokryli dno pánve (nebo vývaru, máte-li), a přiklopte poklicí – jde o to, aby se maso v páře dodělalo.

3

Pak odklopte poklici, vlijte smetanu, přidejte česnek a vařte, aby smetana zhoustla a trochu se zredukovala. Přidejte chřest a vařte, dokud nezkřehne – pokud jsou výhonky silné, můžete na chvíli přiklopit. Potom vsypte hrášek a nechte prohřát a posypte parmazánem.

4

Podávejte s čerstvě uvařenými zámeckými bramborami, smíchanými s poslední lžící másla a nasekanými bylinkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/5

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč