Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pomazánka z červené řepy

Pomazánky jsou nesmrtelným večírkovým evergreenem, ale můžete jim vtisknout moderní šarm, když majonézu a salámy nahradíte zeleninou – podmínkou je ale samozřejmě dokonalé ochucení!

Vydání: 2018/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT1H
Vaření 1:00
Pomazánka

Ingredience

    • 2 malé nebo 1 velká červená řepa
    • 4 stroužky česneku, neoloupané
    • 4 hrnky růžiček květáku, uvařených v páře
    • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
    • 4 lžíce pasty tahini
    • nastrouhaná kůra a šťáva z 1 citronu
    • 1/2 lžičky drceného kmínu
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
    • piniové oříšky, černá sezamová semínka a nasekaný koriandr na ozdobení

    K PODÁVÁNÍ

    • řapíkatý celer, okurka, mrkev, ředkvička, nakrájené
    • italské tyčinky grissini
    • kukuřičné tortilly, upečené v troubě nebo na pánvi dokřupava

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 210°C. Řepu společně s česnekem zabalte do alobalu, dejte na plech a pečte 45 minut až 1 hodinu, dokud není řepa měkká. Nechte zchladnout.

2 Vychladlou řepu oloupejte a dejte do nádoby robotu, přidejte k ní pečený česnek, květák, olivový olej, tahini, citronovou šťávu (trošku si nechte na závěrečné ozdobení) a kmín a mixujte dohladka, nebo dokud nedosáhnete požadované konzistence.

3 Misku s pomazánkou ozdobte citronovou kůrou, piniemi, sezamovými semínky a koriandrovými lístky a servírujte se zeleninovými špalíčky, italskými tyčinkami a opečenými tortillami.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Gimlet s celerem

Kroužky s ančovičkami a piniovými oříšky

Rolky z ředkve daikon

Bramborovo-zelné střapatky s uzeným pstruhem

Batátové crostini s modrým sýrem

Pomalu pečená hovězí žebra

Salát z červeného zelí

Mrkvová pomazánka

Trhací chleba se šalvějí, tyrolským špekem a pečeným česnekem

Fazolové chili sin carne s ořechy a čokoládou

Sticky toffee pudding

Přidat komentář