Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramborovo-zelné střapatky s uzeným pstruhem

„Miluju nápadité jednohubky, kanapky, zkrátka finger food. Na večírcích je uzobávám celý večer s pocitem, že jsem vlastně nic nesnědla,“ prozrazuje redaktorka Katka.

Vydání: 2018/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 8 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
PT7M
Opékání 0:07
Chuťovka

Ingredience

    • 2 lžíce másla
    • 2 lžičky celého kmínu
    • 150 g okapaného pokrájeného kysaného zelí
    • menší svazek nasekaného kopru (část ponechaná na ozdobu)
    • 800 g brambor, nastrouhaných nahrubo
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • sádlo na opékání
    • 240 g crème fraîche nebo husté zakysané smetany
    • 1 filet uzeného pstruha, bez kůže a na kousky
    • řeřicha sakura na ozdobu
    • citron na pokapání

Příprava jídla

1 Ve středním hrnci rozehřejte máslo, přidejte kmín a asi 30 vteřin opékejte, dokud se kmín nerozvoní. Pak přidejte zelí, opékejte a míchejte další 4 minuty; ze zelí by se měl odpařit zbytek tekutiny a mělo by zůstat takřka suché. Pak odstavte z ohně, vmíchejte kopr (kromě toho na ozdobu) a nechte vychladnout.

2 Do hrnce nalijte vodu a přiveďte ji k varu. Do vroucí vody pak vhoďte nastrouhané brambory, vařte 1 minutu, slijte a nechte důkladně okapat. Přidejte je k zelí a zamíchejte. Osolte, opepřete
a nechte vychladnout.

3 Rozehřejte pánev s těžkým dnem a silikonovou mašlovačkou na ní rozetřete trochu sádla. Naberte postupně 2 lžíce bramborovo-zelné směsi a dejte do pánve, lžící rozetřete na placičku o průměru asi 5cm a síle asi 1cm. Opékejte 6–7 minut dozlatova, během opékání placičky jednou otočte. Postupujte po dávkách, je-li třeba, pánev vytřete papírovou utěrkou a znovu potřete sádlem. Po první dávce snižte teplotu plamene na střední a postupně takto opečte z obou stran všechny placičky.

4 Hotové placičky přemístěte na servírovací talíř, na každou kápněte trošku crème fraîche nebo zakysané smetany, přidejte kousek uzeného pstruha, snítku kopru a pár klíčků řeřichy. Zakápněte citronem a podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Gimlet s celerem

Kroužky s ančovičkami a piniovými oříšky

Rolky z ředkve daikon

Batátové crostini s modrým sýrem

Pomalu pečená hovězí žebra

Salát z červeného zelí

Pomazánka z červené řepy

Mrkvová pomazánka

Trhací chleba se šalvějí, tyrolským špekem a pečeným česnekem

Fazolové chili sin carne s ořechy a čokoládou

Sticky toffee pudding

Brambory a zelí, živobytí celý

Přidat komentář