Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát s čočkou a uzenou makrelou

Peníze je nutné si pojistit, takže bez čočky by to na Nový rok nešlo. Zkuste však pro tentokrát vyměnit klasiku za lehký salát s rybou a pošírovaným vejcem. My jsme jím byli nadšení! 

Vydání: 2017/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Vaření 0:10
Salát

Ingredience

    • 250ml bílého vinného octa
    • 110g krupicového cukru
    • 1 bobkový list
    • 3 hřebíčky
    • 4 červené řepy, předem uvařené (můžete koupit i vařenou vakuovanu)
    • 4 mrkve
    • 250g vařené čočky (může být i slitá z konzervy)
    • 200g uzené makrely, maso obrané, zbavené kůstek a nakrájené
    • 4 vejce, pošírovaná (viz video)
    • 2 lžíce kopru, nasekaného
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1–2 lžíce olivového oleje 

Příprava jídla

1 Do rendlíku nalijte vinný ocet, přidejte cukr, bobkový list a hřebíček a svařte. Řepu nakrájejte na klínky a přidejte do rendlíku, krátce povařte, vyjměte koření a odstavte z plotny.

2 Mrkve uvařte na skus, podélně je rozřízněte na čtvrtiny nebo na osminky.

3 Čočku nasypte na talíře, navrch rozložte mrkev, řepu a makrelu. Nakonec přidejte teplá pošírovaná vejce. Vše posypte koprem, přelijte zbylým nálevem z řepy, osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem. 

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Obložené chlebíčky

Pečené koleno

Hruška na toustu

Zeleninové pakorky

Tousty & vývar s křenem

30 rychlých receptů

Přidat komentář