Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hruška na toustu

Silvestr a chlebíčky patří k sobě, a tak jsme se v tomto stylu rozhodli připravit také dezert. Vůně hrušek, mandlí a koňaku linoucí se z trouby přilákala do kuchyně celou naši redakce! 

Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 20 kousků
Doba přípravy: Do 30 minut
PT30M
Pečení 0:30
Chuťovka

Ingredience

    • 175g hnědého třtinového cukru
    • 60ml koňaku nebo tuzemáku
    • 50g másla, rozpuštěného
    • 5 hrušek, oloupaných, rozčtvrcených a zbavených jádřinců
    • 10 plátků bílého toustového chleba
    • 100g oloupaných nesolených pistácií, nasekaných

    NA FRANGIPANE

    • 200g másla
    • 200g krupicového cukru
    • 4 vejce
    • 300 mletých loupaných mandlí
    • 150g hladké mouky 

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 220°C. Ve větší zapékací míse smíchejte cukr s koňakem a máslem. Zhruba čtvrt hrnku (60ml) směsi pak odložte stranou. Do mísy přidejte hrušky, promíchejte a přesypte do pekáče vyloženého pečicím papírem. Pečte zhruba 15 minut, jen aby se hrušky začaly barvit dozlatova, v polovině pečení lehce promíchejte.

2 Na frangipane vyšlehejte máslo s cukrem a po jednom zašlehejte vejce. Nakonec vmíchejte mandle a mouku. Směs přesuňte do cukrářského sáčku.

3 Plátky toustového chleba zbavte kůrky a překrojte je napůl, získáte tak 20 obdélníčků. Velký plech vyložte pečicím papírem a vyskládejte do něj plátky chleba. Do středu každého z nich nastříkejte mandlovou směs (frangipane) a vtiskněte do ní čtvrtku hrušky. Hrušky nakonec přetřete zbylou směsí másla, cukru a koňaku, vše ještě přelijte výpekem z hrušek, posypte pistáciemi a dejte ještě na 10–15 minut do trouby zapéct. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Obložené chlebíčky

Pečené koleno

Zeleninové pakorky

Salát s čočkou a uzenou makrelou

Tousty & vývar s křenem

Přidat komentář