Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát s řepou, citrusy a kozím sýrem
Salát s řepou, citrusy a kozím sýrem
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Salát s řepou, citrusy a kozím sýrem

5/5 Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3662 kcal
Bílkoviny 124 g
Sacharidy 350 g
Tuky 307 g
Vláknina 59 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pestrobarevný, chuťově výrazný a plný zdravých surovin – co víc si od salátu přát? Možná by vás ani nenapadlo spojit barevnou řepu s citrusy, růžičkovou kapustou a kozím sýrem. I to větší bude vaše překvapení, až tuhle překvapivou kombinaci ochutnáte. 

Skryt pre seznam

Suroviny

řepa 6 ks
salátová – nejlépe červená, zlatá i pruhovaná, oloupaná a nakrájená na tenká kolečka či sirky
upravené na filátka (viz Něco navíc či video výše)
červený, upravený na filátka (viz Něco navíc či video výše)
jablečný ocet 4 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
quinoa 250 g
uvařená (cca 100 g syrové), vychladlá
olivový olej panenský
na pokapání
little gem salát 2 ks
na proužky
nasekaná
kešú 50 g
nasekané nahrubo
dýňová semínka 50 g
směs semínek – dýňová, slunečnicová, lněná, konopná, sezamová...
sójová omáčka 1 PL
med 2 PL
tekutý
kopr 1 svazek
lístky otrhané
na tenké plátky
Na zálivku
pomerančová šťáva
z 1 pomeranče
grapefruitová šťáva
z 1/2 grapefruitu
hořčice hrubozrnná 1 PL
med 1 PL
olivový olej panenský 100 ml

Postup

1

Řepu a citrusová filátka vsypte do mísy, při- dejte ocet, cukr, sůl a pepř. Dobře promíchejte. 

2

Quinou načechrejte v jiné míse, pokapejte trochou oleje, osolte a opepřete. Přidejte nakrájený salát a kapustičky. V malém džbánku promíchejte všechny suroviny na zálivku, mírně osolte a opepřete.

3

Na středním ohni rozehřejte malou nepřilnavou pánev a opékejte v ní oříšky a semínka 1 minutu, pak vlijte sójovou omáčku, med a trošku oleje, nechte pár minut bublat, aby byla směs lepkavá. Odstavte.

4

Řepu s citrusy a většinu kopru promíchejte se salátem s quinoou. Prolijte zálivkou. Přesuňte na servírovací talíř. Posypte směsí z pánve, kozím sýrem a zbývajícím koprem.

NĚCO NAVÍC
Na filátka okrájejte z citrusů kůru až na dužinu a pak vyřežte v celku dužinu z jednotlivých dílků.

Recept a fotografie převzaty z Olive Magazine.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/3

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč