Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Červená pšenice s červenou řepou

Tuhle zemitou variaci na italské rizoto si můžete uvařit prakticky z libovolné obiloviny (rýží nevyjímaje) – celkovou dobu vaření pak uzpůsobte údajům na obalu.

Vydání: 2018/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
+ namáčení pšenice
PT40M
Vaření 0:40
Zelenina

Ingredience

    • 2 lžíce řepkového či olivového oleje nebo voňavého sádla
    • 1 červená cibule, nakrájená nadrobno
    • 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
    • 200 g červené pšenice, namočené nejlépe přes noc do studené vody a okapané
    • 600 ml horkého drůbežího či zeleninového vývaru
    • 200 g červené řepy, oloupané nebo jen vydrhnuté a nakrájené na kousky
    • 2 hrsti nakrájené čerstvé petrželky
    • 100 g fety nebo balkánského sýra
    • řeřicha nebo jiné bylinky či salátové lístky

Příprava jídla

1 V hrnci se širokým dnem rozehřejte na středním ohni olej nebo sádlo, přidejte cibuli a česnek a opékejte 2–3 minuty, aby změkly.

2 Vsypte pšenici a za stálého míchání ji minutu opékejte, aby se pokryla olejem. Potom zmírněte oheň a vlijte 2 naběračky vývaru. Za opatrného míchání zvolna vařte na mírném ohni, aby pšenice vstřebala vývar. Pak pokračujte v přilévání vývaru po naběračkách a v opatrném míchání, aby se tekutina vstřebala, než přilijete další naběračku. Prostě stejně, jako kdybyste vařili italské rizoto.

3 Po 10 minutách vmíchejte červenou řepu. Po 25 minutách přisypte většinu čerstvé petrželky. Pak pokračujte v přilévání vývaru, až je pšenice uvařená al dente – trvá to celkem 30–40 minut. V poslední minutě vmíchejte většinu sýra feta, díky tomu bude pokrm báječně krémový.

4 Ihned podávejte, ozdobené zbývajícím sýrem a petrželkou. Můžete doplnit nastříhanou řeřichou, bylinkami či salátovými lístky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Focaccia s červenou řepou a kozím sýrem

Řepné burgery s ovesnými vločkami

Červenořepná polévka s rajčaty

Dušené hovězí s řepou

Řepné ,pelmeně‘ s koprem a zakysanou smetanou

Zapékaná řepa dvou barev s tuřínem a ředkví

Přidat komentář