Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát ‚s teplou vložkou‘

V redakční kuchyni si ho děláme alespoň dvakrát týdně k obědu. Je tak lehký, že nás nepřikove do pracovních židlí, a ještě v nás vyvolává dojem, že děláme něco pro linii. A navíc má bambilión možných obměn!

Vydání: 2014/7
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Vaření 0:10
Salát Středomořská

Ingredience

    • 8 hrstí natrhaných listů salátů (lollo biondo, lollo rosso, rukola, little gem...)
    • šťáva z půlky citronu
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř

    NA KRUTONY

    • větší oříšek másla
    • 3 rohlíky nebo housky, nakrájené na větší kostičky
    • 2 lžíce nastrouhaného parmazánu na obalení krutonů

    NA TEPLOU VLOŽKU

    • 1–2 lžíce slunečnicových semínek
    • 4 lžíce olivového oleje + na zakapání
    • 1–2 feferonky, nakrájené na plátky
    • 3 stroužky česneku, nakrájené na plátky 1 malá cuketa, nakrájená na nudličky
    • 6 velkých žampionů, na plátky
    • 1 balení grilovacích klobásek

Příprava jídla

1 Připravte krutony – velkou pánev nechte mírně rozehřát, rozpusťte v ní máslo, nasypte na ni nakrájené pečivo a pomaloučku na mírném plameni opékejte do světlé zlatavé barvy. Ještě teplé je obalte v parmazánu.

2 Na pánvi nasucho opražte semínka a dejte je stranou. Ve větší hlubší pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje, přidejte papričky, krátce, asi minutu, je restujte a přisypte česnek a cuketu. Opékejte asi 5 minut, aby cuketa byla hotová, ale ještě křupavá. Hotovou cuketu osolte a opepřete a dejte do další mísy. Do uvolněné pánve nalijte zbylý olej a opékejte na něm žampiony, dokud nezměknou. Osolte a vmí chejte je k cuketě. Ještě do mísy přidejte opražená semínka a vše promíchejte.

3 Na grilovací pánvi opečte klobásky ze všech stran, nakrájejte je na velikost sousta a přidejte do mísy k cuketě a houbám.

4 Natrhané salátové listy promíchejte ve větší míse, osolte a opepřete, zakápněte citronovou šťávou a 1 lžící oleje.

5 Salát podávejte zvlášť ve dvou mísách s krutony vedle a případně se sýrem na posypání. Teplou a studenou část salátu nemíchejte předem, aby čerstvý salát neovadl – stolovníci si sami namíchají na talíři salát tak, jak budou chtít.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuřecí stehna s rajčaty a mascarpone

Kynuté knedlíky s borůvkami

Bleskový ovocný koláč s drobenkou

Květáková polévka se sýrovými nočky

Pečená letní zelenina s cizrnou

Zapékané kotlety se smetanou a houbami

Letní lívance s karamelizovaným ovocem

Ostré těstoviny se slaninou a ricottou

Pizza z grilu se špenátem, sýrem a citronem

Prázdninová hitparáda: TOP 10 letních jídel

44 nej receptů s cuketami

Syté & pestré saláty

40 skvělých salátů

Přidat komentář