Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Směs chai

Oblíbený masala chai je sice prastarým tradičním indickým nápojem (ze směsi koření, čaje a mléka), ale zároveň plně vyhovuje momentálním trendům ochucování nápojů zajímavými a zdravými přírodními přísadami. Směs koření a čaje však můžete využít i při pečení! Kromě vlastnoručně připravené směsi chai můžete při přípravě použít i kupovanou. 

Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 4 sáčky
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Koření a dochucovadla Indická

Ingredience

    • 4 hvězdičky badyánu
    • 8 tobolek kardamomu, semínka vyloupaná
    • 2 svitky skořice
    • 8 hřebíčků
    • 1/4 lžičky muškátového oříšku, čerstvě nastrouhaného
    • 1 vanilkový lusk, podélně rozpůlený a nakrájený na 3cm kousky
    • 20g sypaného černého čaje 

Příprava jídla

1 Umelte společně badyán, kardamom, skořici, hřebíček, muškátový oříšek, vanilku a čaj pomocí výkonného mixéru. Připravenou směs rozdělte na 4 porce a ty vložte do čajových sáčků vyrobených ze čtverečků mušelínu, nebo ji můžete použít do našich dezertů.

NĚCO NAVÍC
Lepší je směs čerstvě umlít, ale pokud nemáte dostatečně výkonný mixér, lze směs připravit ze 3/4 lžičky mletého badyánu, 3/4 lžičky mletého kardamomu, 1,5 lžičky mleté skořice, 3/4 lžičky mletého hřebíčku, 1/4 lžičky strouhaného muškátového oříšku, semínek vyškrábnutých z 1 vanilkového lusku a jemně mletého sypaného černého čaje. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Čokoládové chai vafle & čokoládový chai sirup s medem

Mramorová chai bábovka s javorovým sirupem

Máslový nákyp z filo těsta s chai sirupem s whisky

Chai dort s kořeněným cukrem

Přidat komentář