Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Svatební páj
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7835 kcal
Bílkoviny 385 g
Sacharidy 624 g
Tuky 379 g
Vláknina 59 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svůj oblíbený páj Jamie Oliver pojmenoval ‚svatební‘ na počest prince Williama a jeho ženy Kate.

Suroviny

olivový olej 2 PL
máslo 1 ČL
tymián 3 snítky
rozmarýn 3 snítky
čerstvý, lístky otrhané a nasekané
středně velká
nebo plec na kostky
sůl
pepř
vývar hovězí 1,5 l
nebo kuřecí
kroupy 140 g
či krupky
hořčice anglická 3 ČL
worchestrová omáčka 2 PL
čedar 100 g
strouhaný
dušená + bramborová kaše k podávání
Na těsto
sádlo 100 g
máslo 100 g
sůl
vejce 1 ks

Postup

1

V hrnci rozpalte olivový olej, přidejte máslo, bylinky, nahrubo nakrájenou cibuli a maso, osolte, opepřete a 10 minut opékejte. Přidejte protlak, mouku, pivo a vývar, promíchejte a přiveďte k varu. Ztlumte plamen, přiklopte pokličkou a za občasného míchání vařte hodinu. Po hodině vmíchejte krupky, opět přiklopte a vařte další hodinu. Poté odklopte a nechte vařit ještě 30 minut, dokud nebude maso měkké a omáčka hustá. Seberte přebytek tuku a vmíchejte hořčici, worcester a čedar. Dochuťte solí a pepřem (podle chuti).

2

Zatímco se vaří maso, připravte si těsto. V míse promněte máslo s moukou, solí a sádlem. Přidejte 125 ml studené vody a rychle vypracujte těsto. Pracujte rychle! Těsto zabalte do potravinové fólie a dejte do lednice odpočinout.

3

Troubu předehřejte na 180 °C. Masovou směs přendejte do zapékací misky o rozměrech 24 x 30 cm. Prošlehaným vejcem potřete okraje misky. Těsto vyndejte z lednice a vyválejte ho na placku o síle asi 1 cm. Překryjte jí maso a přitlačte ke krajům zapékací mísy. Přesahující těsto odřízněte. Těsto potřete rozšlehaným vejcem a páj dejte do spodní části trouby. Pečte jej 45–50 minut, dokud není poklička z těsta krásně zlatá. Podávejte s dušenou nebo v páře připravenou zeleninou a bramborovou kaší.

Recept je převzatý z kuchařky Jamie's Great Britain.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/1

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč