Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Švédské masové kuličky ve smetanové omáčce

Tohle jídlo zná a miluje snad úplně každý! Recept na masové kuličky se smetanovou omáčkou, brusinkami a koprem (tím rozhodně nešetřete!), který pokrmu dodává pravý severský šmrnc, je totiž nestárnoucí hit.

Vydání: 2017/3
Autor:
Hodnocení:
9 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
+ vaření 10 minut
PT25M
Pečení 0:25
Maso

Ingredience

    • 450g mletého libového vepřového masa
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 1 žloutek
    • 3 snítky kopru, jemně nasekané
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 lžíce másla
    • 2 lžičky hladké mouky
    • 200ml smetany ke šlehání (33%)
    • 1 lžíce dijonské hořčice
    • 3–4 lžíce zakysané smetany
    • bramborová kaše a nakládané brusinky k podávání

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200°C. V míse důkladně promíchejte mleté vepřové maso, cibuli, žloutek a polovinu kopru; podle potřeby osolte a opepřete. Navlhčete si ruce, ze směsi vytvarujte kuličky zhruba o velikosti vlašského ořechu a skládejte je na plech. Vložte do trouby a pečte cca 25 minut dozlatova. Upečené kuličky odložte a šťávu z plechu slijte do rendlíku.

2 Přidejte k ní máslo, rozehřejte ho a zaprašte moukou. Míchejte asi minutu, až jíška zpění a zbělá. Zalijte ji smetanou a prošlehejte. Přidejte hořčici a za stálého míchání zvolna vařte 10 minut do zhoustnutí. Přidejte kuličky, zakysanou smetanu a zbylý kopr a už jen prohřejte. Podávejte s bramborovou kaší a s brusinkami.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Batátový krém s uzenou paprikou

Fusilli s pečeným květákem

Slané koláče

Hlívové ragú s krémovou polentou

Červená řepa po burgundsku

Přidat komentář