Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Švestkovo-hruškový krambl

V každém kramblu musí být šťavnaté ovoce – nejlépe švestky či blumy. A navrchu křupavá drobenka. 

Vydání: 2013/11
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT25M
Pečení 0:25
Chuťovka Britská

Ingredience

    • 100 g sušenek amaretti (nebo jiných oblíbených sušenek, výborné jsou karamelové značky Lotus)
    • 800 g švestek, bez pecky, rozčtvrcených
    • 1 menší hruška, oloupaná a pokrájená na kostičky
    • 100 g třtinového cukru
    • 75 g marcipánu 
    • 150 g hrubé mouky
    • 100 g másla
    • 2 lžíce mletých mandlí
    • zakysaná smetana, crème fraîche nebo vanilková zmrzlina k podávání

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C. Sušenky rozmixujte nebo dejte do plastového sáčku a podrťte válečkem. 

2 Do zapékací misky rozložte švestky a hrušku. Posypte 2 lžícemi cukru a 2 lžícemi drcených sušenek. Marcipán nakrájejte na kostičky, posypte jím ovoce a promíchejte.

3 Mouku, máslo, mandle a zbylé sušenky a cukr zpracujte prsty na drobenku. Směs naneste na ovoce a zapékejte zhruba 25 minut, aby ovoce pod krustou bublalo. Podávejte ještě teplé se zakysanou smetanou, crème fraîche nebo s vanilkovou zmrzlinou.

NĚCO NAVÍC

Tato kombinace je podle nás nejlepší, ale klidně vyzkoušejte jakoukoli jinou. Výborná jsou jablka, borůvky, maliny, rebarbora, jahody, mango... Posypku lze vylepšit ořechy nebo strouhaným kokosem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Francouzský toust plněný šunkou a sýrem

Steak s portobellem a bramborovou kaší

Tatarák po italsku

Jídlo pro radost

Dýňová polévka s vanilkou

24x švestky nasladko

Někdo to rád horké!

30x recepty z báječného podzimního ovoce

Hrušky nasladko aneb 24 ovocných receptů

Přidat komentář