Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Litá bublanina se švestkami

Ovoce můžete libovolně obměňovat podle sezony či zásob v mrazáku – použít můžete třeba blumy, jahody anebo třešně.

Vydání: 2014/10
Autor:
Hodnocení:
132 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 menší plech
Doba přípravy: Do 10 minut
PT30M
Pečení 0:30
Koláč Česká

Ingredience

    • 130 g hladké mouky
    • 150 g polohrubé mouky
    • 1 sáček kypřicího prášku
    • 120–150 g krupicového cukru
    • 125 g másla, rozpuštěného a zchladlého
    • 250 ml mléka
    • 2 lžíce zakysané smetany
    • 1 lžíce citronové šťávy
    • 2 vejce
    • 6–8 švestek nebo velkých blum
    • moučkový cukr na poprášení

Příprava jídla

1 Rozpalte troubu na 180 °C. Plech o velikosti 20 x 30 cm s vyšším okrajem vyložte pečicím papírem či vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Ovoce rozpulte a vypeckujte.

2 Do mísy prosejte obě mouky s kypřicím práškem, přidejte cukr a vmíchejte máslo, mléko, zakysanou smetanu, citronovou šťávu a vejce. Umíchejte hladké těsto a vlijte ho na plech. Povrch poklaďte ovocem řezem nahoru. Pečte 20–30 minut dozlatova; před vyjmutím zkuste špejlí, jestli těsto nelepí. Nechte vychladnout (nejlépe na mřížce). Před podáváním poprašte moučkovým cukrem a nakrájejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Šlehačková bublanina s ovocem

Litá bublanina s blumami

Ovocná bublanina

Meruňková bublanina

24x švestky nasladko

Putování za švestkovou vůní

Přidat komentář