Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Těstoviny primavera

Tohle populární americko–italské jídlo vymyslel v 70. letech minulého století jeden newyorský šéfkuchař. A jeho recept dodnes patří mezi základní kameny v dětském repertoáru. Je plný čerstvé zeleniny – podle sezony můžete využít cuketu nebo špičky chřestu.

Vydání: 2018/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Vaření 0:20
Těstoviny

Ingredience

    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 225 g fazolek (mohou být mražené)
    • 170 g brokolice, rozebrané na drobné růžičky
    • 120 g mraženého hrášku
    • 450 g krátkých těstovin (penne, fusilli...)
    • 2 lžíce másla
    • 1 větší mrkev, nakrájená na sirky (julienne)
    • 170 ml crème fraîche
    • 1 lžička šťávy z citronu
    • strouhaný parmazán na posypání
    • lístky bazalky na posypání

Příprava jídla

1 Dejte vařit ve velkém hrnci osolenou vodu a do vroucí vody postupně vhazujte fazolky, brokolici a hrášek podle velikosti, nejmenší kousky jako poslední. Vařte asi 2–3 minuty, pak slijte, vodu uchovejte a zeleninu prudce zchlaďte v ledové vodě a nechte důkladně okapat.

2 Vodu po zelenině vraťte do hrnce a přiveďte ji k varu. Vsypte těstoviny a uvařte podle návodu na obalu. Než se dovaří, rozehřejte ve velké pánvi máslo a na něm opékejte asi 1 minutu mrkev, pak vhoďte zblanšírovanou zeleninu a nechte ji obalit v másle.

3 Těstoviny slijte, uchovejte však trošku vody, ve kterých se vařily. Těstoviny vsypte do pánve k zelenině, přidejte crème fraîche a citronovou šťávu a trochu vody z vaření těstovin. Zvyšte plamen, prohřívejte pár minut a prohazujte, dokud se zelenina neobalí v omáčce.

4 Odstavte z ohně a posypte štědrou dávkou parmazánu a lístky bazalky, starším stolovníkům můžete i opepřit.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jablečno-hruškový kompot

Domácí termix

Kaše s hráškem, česnekem a avokádem

První dhal

Květák se sýrem

Tousty s čedarem a jablkem

Lasagne do ruky

Masové kuličky s mrkví

Do hodiny na stole

Přidat komentář