Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tofu ramen se špenátem

Sytá japonská polévka zachutná nejen fanouškům tofu!

Vydání: 2017/1
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
PT30M
Vaření 0:30
Polévka Asijská

Ingredience

    • 125ml rostlinného oleje
    • 2 lžíce drceného chilli
    • 4 velké stroužky česneku, na tenké plátky (cca 2 lžíce plátků)
    • 1,5 litru zeleninového vývaru
    • 250g krémových žampionů, kloboučky nakrájené na 1cm kostky
    • 1 svazek jarní cibulky, na tenké plátky
    • 60ml sójové omáčky
    • 1,5 lžíce krupicového cukru
    • 20g čerstvého zázvoru, nakrájeného na 3 podélné plátky
    • 100g listů čerstvého špenátu, hrubě nasekaných, nebo celé listy baby špenátu
    • 230g pevného hedvábného tofu, nakrájeného na 1cm kostky
    • 250–300g instantních nudlí ramen 

Příprava jídla

1 V malé pánvi rozehřejte olej a zpěňte na něm chilli a česnek. Snižte plamen a opékejte a míchejte, dokud česnek nezezlátne, asi 3 minuty. Vypněte zdroj tepla a nechte v pánvi alespoň 30 minut. Pak slijte olej do misky přes jemné sítko.

2 Mezitím přiveďte ve středním hrnci k varu vodu. V dalším středním hrnci smíchejte vývar, žampiony, jarní cibulku, sójovou omáčku, cukr a zázvor. Přikryjte a vařte 8 minut. Snižte teplotu, přikryjte a vařte zvolna, aby houby byly měkké, asi 5 minut. Vypněte a vyhoďte zázvor. Vmíchejte špenát, pak tofu. Přikryjte a udržujte teplé.

3 Nudle ramen vložte do vařící vody, oddělte je od sebe a vařte 3 minuty doměkka. Slijte je a vložte do hotové polévky. Ochutnejte a dochuťte podle potřeby sójovkou.

4 Polévku rozlijte do misek, zakapejte připraveným chilli olejem a podávejte. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Nudle pad thai

Nudle s grilovanými kuřecími placičkami

Thajské červené kari s kuřetem a fazolkami

Nudle se zeleninou a kuřetem

Přidat komentář