Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zelí pak čoi s omáčkou z černých fazolí

Rafinovaná příloha i bezmasý chod, který připravíte během čtvrt hodiny. Podávat ho můžete k rizotu, vařenému i pečenému masu, s rýží nebo klidně jen tak. 

Vydání: 2017/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Vaření 0:10
Zelenina Asijská

Ingredience

    • 1 lžíce sezamového oleje
    • 2 svazky čínského zelí pak čoi, podle velikosti rozdělené na listy či překrojené
    • 3 stroužky česneku, nakrájené na plátky
    • 4–5 lžic omáčky z černých fazolí (viz Něco navíc)
    • 125ml horkého drůbežího vývaru
    • opražená sezamová semínka na posypání 

Příprava jídla

1 Rozpalte wok a na oleji zprudka asi 5 minut opékejte čínské zelí a česnek doměkka. Míchejte a pak zalijte omáčkou a vývarem. Přiveďte k varu a vařte další 2 minuty, aby omáčka trochu zhoustla. Podávejte posypané opraženým sezamem.

NĚCO NAVÍC
Omáčku – někdy též pastu – z černých fazolí, přesněji z černých sójových bobů (black bean sauce), koupíte u asijských prodejců a v obchodech s asijskými specialitami; z řetězců ji má v nabídce například Tesco. Je určená k dochucování pokrmů. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Čínské houby s rýží

Pošírované kuře ochucené po čínsku

Pečený bůček s bochánky vařenými v páře

Smažené banány s jasmínovým sirupem

Přidat komentář