Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Smažené banány s jasmínovým sirupem

Nenápadné na pohled, ale jinak voňavé a skvělé! 

Vydání: 2017/1
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
PT20M
Smažení 0:20
Chuťovka Asijská

Ingredience

    • 150g rýžové mouky
    • 2 lžíce třtinového cukru
    • 1,5 lžičky kypřicího prášku
    • 500ml kokosového mléka
    • 1 vejce + 1 žloutek
    • olej na smažení (například arašídový)
    • 4 velké či 6 malých banánů
    • dužina z 1 malého kokosu, nastrouhaná nahrubo

    NA SIRUP A K PODÁVÁNÍ

    • 1 lžíce sypaného zeleného jasmínového čaje
    • 200g krupicového cukru
    • klínky limety 

Příprava jídla

1 Nejdřív připravte sirup: Jasmínový čaj zalijte 250ml horké vody a nechte 5 minut louhovat. Přeceďte do rendlíku, přidejte cukr, zahřívejte a míchejte, až se rozpustí. Vařte asi 5 minut, do zhoustnutí. Sirup odstavte a nechte vychladnout.

2 V míse smíchejte rýžovou mouku, třtinový cukr a kypřicí prášek. Zašlehejte kokosové mléko, vejce i žloutek. Umíchejte těstíčko.

3 V pánvi rozehřejte vyšší vrstvu oleje. Oloupané banány nakrájejte na silné šikmé plátky, smočte v těstíčku a obalte v kokosu. Kousky postupně smažte dozlatova. Osušte na papírových utěrkách. Podávejte se sirupem a klínky limety. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Čínské houby s rýží

Zelí pak čoi s omáčkou z černých fazolí

Pošírované kuře ochucené po čínsku

Pečený bůček s bochánky vařenými v páře

Přidat komentář