Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečený bůček s bochánky vařenými v páře
Pečený bůček s bochánky vařenými v páře
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečený bůček s bochánky vařenými v páře

3.1/5 Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5891 kcal
Bílkoviny 196 g
Sacharidy 453 g
Tuky 310 g
Vláknina 74 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V Číně sice nemají knedlo-zelo-vepřo, ale zato mají skvělé bochánky s pečeným bůčkem a zeleninou! 

Suroviny

česnek 6 stroužků
drcený
zázvor (čerstvý) 5 cm
nasekaný
shaoxing
třtinový cukr 50 g
skořice 4 svitky
badyán 4 hvězdičky
bůček 800 g
bez kosti a kůže
pórek 1 ks
na delší proužky
na tenké proužky
na tenké proužky
char siu sauce
Na bochánky
droždí sušené 3 ČL
rostlinný olej 1 PL
jarní cibulka 2 ks
bílá část, nadrobno
prošlehaný
sezamová semínka 1,5 PL
opražená

Postup

1

Do pekáčku či zapékací mísy nalijte 500ml vody, přidejte česnek, zázvor, omáčku hoisin, víno, cukr, skořici a badyán. Vložte bůček kůží dolů a nejméně hodinu marinujte.

2

Troubu předehřejte na 180 °C. Pekáček s bůčkem zakryjte poklicí či alobalem a pečte 2 hodiny. Odkryjte, maso otočte kůží nahoru a 30 minut dopékejte.

3

Mezitím připravte bochánky. V míse rozmíchejte sušené droždí, 3 lžíce hladké mouky a 125ml vlažné vody. Zakryjte utěrkou a nechte 30 minut vzcházet na teplém místě. V jiné misce rozmíchejte cukr a olej v 60ml horké vody. Vlažnou směs vlijte ke vzešlému kvásku, přidejte zbylou mouku a bílou část jarní cibulky a dobře promíchejte. Vyklopte na pomoučněný vál a vypracujte hladké pružné těsto. Dejte ho do mísy, přikryjte utěrkou a nechte kynout na dvojnásobný objem.

4

Vykynuté těsto rozdělte na 12 dílů a z každého vytvarujte kulatý bochánek. Potřete je prošlehaným bílkem a posypte sezamem. Položte je na (bambusový) pařák vyložený pečicím papírem a vložte do hrnce s vroucí vodou. Vařte 20–25 minut. Uvařený bochánek při stlačení pruží.

5

Bochánky v půlce prokrojte a naplňte plátky bůčku, pórkem či zelenou částí cibulky, okurkou, chilli papričkou a podávejte s omáčkou char siu.

NĚCO NAVÍC
Bochánky s masem lze doplnit i kvašenými okurkami, zelím či jinou nakládanou zeleninou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/1

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč