Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pusinkový dort

Ideální dezert pro dámskou společnost! Nebo vy byste snad dokázala odolat nadýchaným pusinkám se šlehačkou, ovocem a čokoládou?

Vydání: 2006/3
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Pečení 0:15
Dort

Ingredience

    • 5 bílků
    • špetku soli
    • 1,5 kg moučkového cukru
    • 2 a 1/2 lžičky vinného octa
    • 3 rovné lžičky maizeny nebo solamylu
    • 12 kupovaných laskonek

    Na náplně:

    • 200 ml smetany ke šlehání
    • 400 g riccoty nebo tvarohu
    • 300 g mascarpone
    • hrst nesolených pistácií
    • vaničku drobného ovoce (jahody, maliny nebo rybíz)
    • kousky bílé čokolády
    • 1 čerstvý fík na ozdobu
    • kůru nastrouhanou z jednoho citronu

Příprava jídla

1. Ušlehejte bílky a pak přidejte zbytek surovin kromě laskonek. Na talíř s pečicím papírem dejte čtyři lžíce sněhové hmoty. Rozetřete ji do bochánku asi 1,5 cm vysokého (pozor, nabude na objemu). Pusinku tři minuty pečte v mikrovlnce na 600 W. Sníh nejprve vyběhne do výšky, ale po otevření dvířek spadne. Takto si připravte další sněhové placky.

2. Do misky dejte riccotu, mascarpone a citronovou kůru. Utřete a přidejte ušlehanou smetanu.

3. Pusťte se do vrstvení pusinek – pokud se vám nepodařilo upéct všechny ve stejné velikosti, začněte tou největší. Každou placku pomažte krémem s některou z přísad (sekanými pistáciemi, ovocem nebo čokoládou) a přiklopte další vrstvou. Poslední patro můžete dozdobit laskonkami, ovocem a fíkem. 
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Minisendviče

Tatarský biftek

Sýrová roláda s uzeným lososem a řeřichou

Avokádový salát

Čokoládová pěna

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.3/06, str.55

Přidat komentář