Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Voňavá jogurtová polévka s okurkou

Voňavá polévka

Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Chlazení: 20 minut
PT5M
Příprava 0:05
Polévka Středomořská

Ingredience

    • 2 salátové okurky, nahrubo nasekané
    • 500 ml řeckého nebo hustého smetanového jogurtu
    • 300 ml studeného kuřecího vývaru (i z kostky)
    • 2 prolisované stroužky česneku
    • hrst lístků máty
    • 2 krajíčky knäckebrotu
    • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1.  Do mixéru vložte spolu s okurkami jogurt, vývar, česnek, mátu a ochuťte solí a pepřem. Rozmixujte, aby vznikla hladká směs. Přelijte ji do nádoby, kterou můžete uložit do mrazáku, a dejte na dvacet minut chladit.

2.  Před podáváním rozpalte gril. Po jedné straně namažte oba knäckebroty dvěma lžičkami olivového oleje a vložte je asi na minutu pod gril, aby byly křupavé a zbarvené dozlatova.

3.  Polévku podávejte ve vychlazených miskách či sklenicích. Zakápněte zbytkem olivového oleje a dochuťte drceným černým pepřem. K polévce přiložte rozpůlený opečený knäckebrot.

Lahodné variace 
Nasucho opražte po lžičce koriand­rových semínek a kmínu a pak je podrcené vmíchejte do polévky. Vegetariáni jednoduše použijí zeleninový vývar.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
kde mohu sehnat řecký jogurt?
Obrazek uzivatele
Řecký jogurt seženete v prodejně Olympia, Radhošťská 1, Praha 3 (stanice metra Flora)
Obrazek uzivatele
náhražka může být kvalitní smetanový přes noc vykapaný v utěrce, budete se divit kolik kapaliny vyteče, ale je to jen náhražka.
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.7/06, str.66
Obrazek uzivatele
Zkuste místo jogurtu kefír a přidejte kopr a nešetřete. Bude to chutnat i těm co jinak kopr nemusí...

Přidat komentář