Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Švestky ve slanině plněné mandlí

Nepříliš obvyklá kombinace ovoce a masa dává jednoduchému předkrmu dokonalý šmrnc.

Vydání: 2006/12
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Počet porcí: 6-8
Doba přípravy: Do 30 minut
Marinování aspoň 30 minut
PT10M

Ingredience

    • 30 celých mandlí
    • 30  větších sušených švestek
    • 250–300 ml portského vína
    • 30 plátků slaniny (ideálně pancetty)

Příprava jídla

1.  Pokud máte neloupané mandle, dejte je do misky a přelijte je vroucí vodou. Nechte chvíli stát a pak spařené mandle vyloupejte ze slupek. Švestky opláchněte horkou vodou, osušte a podle potřeby vypeckujte. Místo pecky dejte vyloupanou mandli. Naplněné švestky naskládejte do hrnečku nebo misky a zalijte portským vínem. Nechte je aspoň půl hodiny (ale klidně i přes noc marinovat). 

2.  Rozpalte gril v troubě. Každou naplněnou a marinovanou švestku obalte v plátku slaniny a spíchněte párátkem nebo špejlí. Naskládejte je na plech vyložený pečicím papírem nebo alobalem a dejte na deset minut do rozpálené trouby grilovat – slanina by měla chytit zlatou barvu a měla by být krásně křupavá.

3.  Plněné švestky rozdělte na talíře a podávejte ještě teplé. Vhodnou přílohou jsou opečené bílé tousty.

Sušené ovoce 
Pokud koupíte běžně prodávané sušené ovoce, vždy ho před konzumací nebo kuchyňskou úpravou propláchněte horkou vodou. Kvůli hezčí barvě totiž bývá ošetřeno sírou, a tu by si nikdo z nás asi dobrovolně na talíř nedal…
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Švestkové hody

Švestkové hody

30x recepty z báječného podzimního ovoce

Bramborové šišky

Zahuštěné červené zelí

Kachna s brusinkovou nádivkou

Maliny s vanilkovou omáčkou a bílou čokoládou

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.12/06 str.64.
Obrazek uzivatele
Jak se dá nahradit to portské?
Obrazek uzivatele
V tomto případě nahrazuju obyčejnou slivovicí. Švestky jsou sami o sobě sladké, není potřeba je doslazovat ještě portským.

Přidat komentář