Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Žemlovka

Svědčí jí nejen jablka, ale i kompotované meruňky s kysanou smetanou. Rozhodně vyzkoušejte – tuhle verzi si zamilujete!

Vydání: 2007/4
Autor:
Hodnocení:
19 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT40M
Pečení 0:40

Ingredience

    • trocha másla na vymazání nádoby
    • 8 rohlíků
    • 600 ml mléka
    • 2 vejce
    • 100–150 g krupicového cukru
    • 1 meruňkový kompot (750 ml)
    • 250 ml kysané smetany

Příprava jídla

1. Zapněte víko remosky, aby se nahřálo; dno nádoby vymažte máslem. Rohlíky nakrájejte na šikmé plátky silné asi půl centimetru.

2. V misce smíchejte mléko, vejce a cukr. Postupně ve směsi namáčejte rohlíky a vyložte jimi dno nádoby. Na ně narovnejte okapané meruňky a potřete je kysanou smetanou. Zakončete další vrstvou namáčených rohlíků. Pečte dozlatova; trvá to asi čtyřicet minut.
Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář